Dvanajst točk Zorana Dragića v poletni ligi NBA (VIDEO)

Njegov Miami je z 92:76 odpravil Indiano. Pomožni trener Portlanda ob službo zaradi komentiranja kadrovskih potez.

Objavljeno
05. julij 2015 12.04
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Onkraj »luže« se je začela tradicionalna poletna liga NBA, v kateri ima tudi letos Slovenija svoja predstavnika. Olimpijin center Alen Omić bo v majici moštva Denver Nuggets prvi dvoboj odigral šele v petek, Zoran Dragić pa se je prvič predstavil že sinoči, ko je njegov Miami z 92:76 odpravil zasedbo Indiane.

Ljubljančan je dobil priložnost v začetni peterki, v 17 minutah in pol na parketu pa prispeval 12 točk (met za dve 3:7, trojke 2:4, prosti met 0:1), tri skoke ter po eno asistenco in ukradeno žogo. Najučinkovitejši v vrstah Vročice je bil sicer krilni igralec Justise Winslow s 15 točkami, pri poražencih pa jih je Myles Turner zmogel 20. Miami bo naslednjo tekmo odigral v nedeljo z Brooklynom.

V ligi NBA pa te dni prah dviga dovčerajšnji pomožni trener Portlanda Kim Hughes, ki so mu delodajalci pokazali vrata, ker je konec minulega meseca v televizijskem intervjuju razkril, da bo moštvo v prihodnji sezoni pomlajeno in da si bo eden glavnih zvezdnikov LaMarcus Aldridge poiskal novega delodajalca. Krilni center je prestop k San Antoniu včeraj potrdil, Hughes pa je ostal brez službe.