Elektra čudežno izvlekla podaljšek, nato ji je zmanjkalo sape

Košarkarji Heliosa so Šoštanjčanom, pri katerih je izstopal novinec Travis Cohn, preprečili prvo zmago v sezoni lige Telemach.

Objavljeno
02. marec 2015 23.53
lvu košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Šoštanj - Košarkarji Elektre so bili v prestavljenem dvoboju 19. kola lige Telemach - v petek je novinec Travis Cohn na ogrevanju razbil tablo - izjemno blizu prvi zmagi v sezoni. Vodili so že za deset točk, nato v zadnjih treh sekundah rednega dela po čudežu zadeli dve trojki in izsilili podaljšek, v katerem pa jim je zmagalo sape, Helios Suns se je torej veselil uspeha z 92:84. Pri domačih je izstopal prav Cohn, ki je prvič oblekel dres Elektre, s 24 točkami in osmimi skoki, pri Domžalčanih pa je bil s točko več najbolj pri metu Jure Pelko.

»V zanimivi in borbeni tekmi nam je žal v končnici zmanjkalo moči. V drugem polčasu se za nekaj trenutkov nismo držali dogovorov v obrambi in napadu, opazno je bilo tudi, da nam v igri še kako manjka dodaten center, ki pa je že prispel v Šoštanj in upam, da nam bo lahko pomagal že na prihodnji tekmi. Z njim bomo pri skoku in v napadu močnejši, igri pa bomo dodali širino in globino. Če bodo fantje še naprej trenirali kot sedaj, me ob zadnjih okrepitvah za obstanek med elito ne skrbi,« ostaja optimist trener Elektre Boštjan Kuhar.

Njegov kolega na klopi Heliosa Gašper Okorn pa je dodal: »Pričakovali smo trdo tekmo, Elektra lovi obstanek v ligi in nikomur več ne bo lahko v Šoštanju. Vzeli smo tisto, po kar smo prišli, vse ostalo je nepomembno. Zmago smo si zaslužili že v rednem delu, zelo krivično bi bilo, če bi se razpletlo drugače. To bi bilo na meji znanstvene fantastike, a v košarki smo videli že marsikaj, zato ni izgovorov. Osvojili smo zelo pomembni točki.«