Mladi Slovenci do visoke zmage nad Grki in končnega sedmega mesta

Mlada slovenska košarkarska reprezentanca je na zadnji tekmi na EP do 20 let ugnala Grčijo in zasedla končno sedmo mesto.

Objavljeno
22. julij 2012 09.32
Posodobljeno
22. julij 2012 11.12
Kosarka
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Varovanci Zmaga Sagadina so evropsko prvenstvo do 20 let, ki ga je gostila Slovenija, končali na sedmem mestu. Po včerajšnjem porazu proti Nemčiji so mladi slovenski košarkarji tokrat na zadnji tekmi na EP prišli do visoke zmage, saj so Grki klonili s kar 80:61.

V uvodnih minutah je Slovence presenetila agresivna obramba gostov, a so se hitro zbrali in imeli tekmo ves čas pod nadzorom, kljub dejstvo, da sta zaradi poškodbe gležnja manjkala Klemen Prepelič in član Union Olimpije Morina Gezima.

Najboljši posamezniki so bili Alen Omić s 23 točkami in desetimi skoki, Marko Pajić je imel ob 15 točkah še šest skokov, Luka Rupnik pa ob 13 točkah štiri podaje.

»Mislim, da smo bili za razred boljši nasprotnik, kljub temu, da smo odigrali tekmo brez dveh igralcev iz prve postave, Klemna Prepeliča in Gezima Morine. Slovenija ima v tej generaciji veliko večji potencial, kot ga ima Grčija. Tekom igre smo imeli določene težave. Uspeli smo si ustvariti prednost, pa nato izgubljali žoge. Bili smo odlični pri metu in briljantni v skoki. Lepo je, da smo za konec zmagali, lepo je da smo večkrat zmagali kot izgubili. Želeli pa smo si več,« je tekmo ocenil Sagadin.

»Končno 7. mesto... Žal to ni bilo po naših pričakovanjih, vendar se je na koncu tako izšlo. Vedno so zmage in porazi. Smo športniki, ki stremimo naprej k temu, da bomo uspešni v življenju še naprej,« pa je dejal organizator slovenske igre Luka Rupnik.

Slovenija je EP sklenila s sedmimi zmagami in dvema porazoma, najbolj boleč je bil četrtfinalni poraz proti Franciji, ki se bo ob 20.45 proti Litvi borila za naslov evropskih prvakov.

EP do 20 let, Ljubljana (Stožice)

Tekma za sedmo mesto

Slovenija - Grčija 80:61 (20:11, 19:18, 21:18, 20:14)

Tekma za 5. mesto

Latvija - Nemčija (ob 15.45 uri)

Tekma za 3. mesto

Srbija - Španija (ob 18. uri)

Finale

Litva - Francija (ob 20.45 uri)