Erazem Lorbek poškodovan

Slovenski košarkar si je v tretji finalni tekmi španskega DP poškodoval levi gleženj in šel s parketa že po 6 minutah.

Objavljeno
25. junij 2014 19.26
reu BASKETBALL-EUROLEAGUE/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Košarkarji Barcelone so v sinočnji tretji finalni tekmi španskega prvenstva brez težav, s 94:79, spravili na kolena večnega tekmeca, madridski Real, vendar pa je bila cena uspeha precej visoka. Predčasno je moral namreč s parketa slovenski reprezentant Erazem Lorbek zavoljo poškodbe levega gležnja, ki je vse prej kot nedolžna. Šele po današnjih podrobnih zdravniških pregledih in magnetni resonanci pa bo bolj jasno, kako dolgo bo moral prekaljeni ljubljanski dvometraš počivati. Zagotovo je pod vprašajem njegov nastop na četrtkovi četrti tekmi v Blaugrani, na kateri ima katalonski velikan že prvo zaključno žogico za osvojitev prestižnega naslova.

Spomnimo: zavoljo okrevanja po operaciji desnega kolena je moral izkušeni 30-letni krilni igralec težkega srca izpustiti lanski eurobasket na slovenskih tleh, medtem ko novi selektor Jure Zdovc nanj računa za letošnje svetovno prvenstvo v Španiji.

V sinočnjem večnem derbiju je Lorbek sicer igral zgolj šest minut in prispeval dve točki in en skok, medtem ko je bil Boštjan Nachbar s 14 točkami, od tega kar tremi trojkami, tretji najučinkovitejši igralec svojega moštva.