ESPN: Zoran Dragić se seli v Boston

Po poročanju uglednega ameriškega portala je naš košarkarski reprezentant majico Miamija zamenjal za Bostonovo.

Objavljeno
27. julij 2015 21.25
Trening Košarkarske reprezentance Slovenije
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Boston - Po poročanju uglednega ameriškega športnega portala ESPN bo slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić vsaj še eno sezono igral onkraj »luže« v ligi NBA, vendar pa bo zamenjal delodajalca. Iz Miamija, pri katerem se ni naigral, se bo preselil k Bostonu, 17-kratnemu dobitniku šampionskih prstanov, nazadnje leta 2008. Slovita zasedba iz Massachusettsa je Vročici, s katero je imel igralec še veljavno enoletno pogodbo, v zameno prepustila tudi drugi izbor na naboru leta 2020.

Zoranov starejši brat Goran Dragić ostaja član zasedbe s Floride, pred časom je namreč podpisal sanjsko petletno pogodbo, vredno okrog 90 milijonov dolarjev. Brata Dragić sta sicer minulo sezono začela pri Phoenixu, nato pa sta se februarja letos v paketu preselila k Miamiju. Medtem ko je Goran v hipu prevzel eno vodilnih vlog v moštvu, pa je moral Zoran na kaljenje v razvojno ligo k zasedbi Sioux Falls Skyforce. Povprečno je, ob nizki minutaži, v 18 dvobojih v ligi NBA dosegal po 1,8 točke.

Trenutno se 26-letni Ljubljančan kot prvi zvezdnik z reprezentanco pod taktirko selektorja Jureta Zdovca pripravlja na skorajšnji nastop na eurobasketu.