Evroliga: Barcelona še ne pozna poraza

Slovenska košarkarja Boštjan Nachbar in Erazem Lorbek v dvoboju z Milanom točkovno nista izstopala.

Objavljeno
15. februar 2014 00.29
BASKET-EURL-BARCELONA-EA7 MILAN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Košarkarji Barcelone so edini, ki po šestih tekmah drugega dela evrolige ne poznajo poraza. Danes so pred 5403 domačimi privrženci z 80:70 odpravili zasedbo Milana, vendar pa pot do zmage ni bila tako enostavna, kot morda nakazuje končni izid. Gostje iz Italije so namreč še po tretji četrtini malenkostno vodili (52:49), v ključnih trenutkih pa so varovanci trenerja Xavierja Pascuala le zavihali rokave in stvari postavili na pravo mesto.

Najzaslužnejša za zmago sta bila Američan Brad Oleson s 17 točkami in Hrvat Ante Tomić, ki je prispeval točko manj. Oba Slovenca v katalonskem moštvu nista bila pri metu: Boštjan Nachbar je v 24 minutah, prebitih na parketu, zmogel pet točk (prosti meti 2:2, za dve 0:3, trojke 1:3), dodal pa še šest skokov in tri asistence, medtem ko se je Erazem Lorbek v 16 minutah ustavil pri štirih točkah (za dve 2:3) ter po enem skoku in podaji. Pri poražencih je z 18 točkami izstopal Keith Langford.

V skupini F je moskovski CSKA z novo zmago ohranil vodilno mesto, tokrat je po ogorčenem boju s 74:71 v gosteh odpravil Galatasaray, ki je prav tako še malenkostno vodil po tretji četrtini. Najučinkovitejši mož na parketu je bil Nenad Krstić s 24 točkami, za dve je metal kar 11:14.