Evroliga: Dončić s čudežnim metom pokopal Barcelono (VIDEO)

Luka Dončić je k zmagi Reala nad Barcelono v evroligi prispeval 16 točk, šest skokov in sedem asistenc.

Objavljeno
14. december 2017 21.32
Posodobljeno
14. december 2017 21.32
N. Gr.
N. Gr.

Madrid - V evroligi sta se Real Madrid in Barcelona pomerila za prestižno zmago na košarkarskem clasicu, spet je bil v glavni vlogi slovenski košarkarski as Luka Dončić. Barcelona se je tokrat dobro upirala Realu, še ob polčasu so Katalonci zaostajali le za dve točki, v tretji četrtini pa je kraljevi klub ušel na 16 točk razlike in tekmo brez težav pripeljal do konca. Semafor se je ustavil pri rezultatu 87:75.

Spet je bil izjemen Luka Dončić, ki je v zadnjih minutah obsedel na klopi, saj je bila tekma že odločena. V dobrih 26 minutah na parketu je Dončić dosegel 16 točk ob stoodstotnem metu za dve točki (3/3), zadel je tudi tri trojke iz sedmih poizkusov in enega od treh prostih metov. K 16 točkam je dodal še šest skokov in sedem asistenc, izsilil je štiri osebne napake in se ustavil pri zelo dobrem statističnem indeksu 26. Uspel mu je tudi čudežni met ob koncu tretje četrtine, ko je ob zvoku sirene vrgel praktično izpod svojega koša in zadel čez celo igrišče, dvorana pa je ponorela.

Drugi najboljši strelec Reala je bil s 14 točkami veteran Felipe Reyes, Trey Tompkins je dosegel 12 točk, po 10 pa Fernandez, Campazzo in Carrol. Pri Barceloni je bil najbolj razpoložen Ante Tomić z 12 točkami, po 11 sta jih dosegla Thomas Heurtel in Pierre Oriola. 

Aleksej Nikolić k zmagi Broseja nad Olympiakosom s 67:65 ni prispeval točk, v statistiko je vpisal po tri skoke in asistence v slabih 12 minutah na parketu. Žalgiris je z 90:89 premagal Fenerbahče, Unicaja pa s 93:84 ruski Khimki.