Evroliga: Dončićev magični prvi polčas premalo za skalp Fenerbahčeja (VIDEO)

Košarkarji madridskega Reala so na glavni odmor odšli s prednostjo (45:40), ob koncu pa izgubili s 83:86.

Objavljeno
03. marec 2018 07.04
hočevar košarkarji
J. P.
J. P.

Madrid - Košarkarji madridskega Reala so v 24. kolu evrolige vpisali deseti poraz, že tretjega v zadnjih štirih dvobojih. Pred domačim avditorijem so morali premoč priznati šampionu minule sezone Fenerbahčeju, ki je bil - predvsem po zaslugi tretje četrtine - boljši s 86:83 in tako zadržal tretje mesto na razpredelnici. Galaktiki so peti in na dobri poti v izločilne boje.

Dončić do glavnega odmora neustavljiv

Še ob glavnem odmoru je dišalo po zmagi domačih, ki so vodili s 45:40, leteli pa na krilih razigranega Luke Dončića, ki je bil domala ves čas na parketu in je v prvem polčasu v 18 minutah prispeval že 12 točk z metom iz igre 5:6 in statističnim indeksom 17. V nadaljevanju se je nekoliko ohladil, vseeno pa je bil s 14 točkami (prosti meti 3:4, za dve 4:5, trojke 1:4) drugi najučinkovitejši mož pri Realu.

13 trojk Fenerja

V 28 minutah je pristavil še en skok, štiri asistence in eno ukradeno žogo, privoščil pa si je tudi tri napake. Za točko učinkovitejši od njega je bil Jaycee Carroll, medtem ko je Facundo Campazzo prispeval 11 točk, a ob slabem metu iz igre (3:10). Pri zmagovalcih, ki so iz dvajsetih poskusov zadeli kar 13 trojk, je bil najbolj pri metu Kostas Sloukas z 20 točkami, štirikrat je bil uspešen z razdalje.

Odločilna tretja četrtina

Dvoboj se je torej zlomil v tretji četrtini, ko se je turški velikan najprej z dvema zaporednima trojkama približal le na točko zaostanka, nato pa z delnim izidom 7:0 tehtnico nagnil na svojo stran. Ko je tik pred prehodom v zadnji del ušel s 66:65, prednosti ni več izpustil iz rok in se je razveselil tretje zaporedne zmage in sedemnajste v sezoni. Drugi slovenski reprezentant pri poražencih Anthony Randolph se je ustavil pri 9 točkah (za dve 3:5, trojke 1:3), štirih skokih in dveh asistencah.

Grški derbi odločil podaljšek

Grški večni derbi med Panathinaikosom in Olympiakosom je bil tak, kot se za tovrstne dvoboje spodobi - razburljiv in izenačen do zadnje sekunde, pa čeravno je še po treh četrtinah dišalo po gladki zmagi gostov, ki so vodili z 62:50. Toda domača vrsta ni položila orožja, temveč je izsilila podaljšek, v njem celo vodila s +3, v končnici pa je favorizirani Olympiakos le prišel do četrte zmage zapovrstjo (87:85).

Omić brez točk

Toplo-hladni niz pa nadaljuje Crvena zvezda, ki doma zmaguje, na gostovanjih pa izgublja. Tokrat je pred 4873 navijači z 80:76 strla odpor sosede na lestvici Unicaje, s katero sta zdaj povsem poravnani s po desetimi zmagami, do mest, ki še vodijo v končnico, ju ločita po dva uspeha. V Zvezdini majici se ni izkazal Alen Omić, ki v treh minutah na parketu ni dosegel točke (prosti meti 0:2), zato pa je zmogel en skok v obrambi.