Evroliga izbrala najboljšo peterko

Sergio Rodriguez, Rudy Fernandez, Keith Langford, Sonny Weems in Ante Tomić so bili izbrani v najboljšo petorko evrolige.

Objavljeno
08. maj 2014 13.16
Posodobljeno
08. maj 2014 13.56
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Vodstvo košarkarske evrolige je objavilo najboljšo petorko tekmovanja, v kateri ni slovenskih predstavnikov.

Člane najboljše peterke so v posebnem glasovanju izbrali navijači in novinarji tistih držav, ki imajo svoje predstavnike v tem tekmovanju, ti pa so izbrali Sergia Rodrigueza in Rudyja Fernandeza (oba Real Madrid), Keitha Langforda (EA7 Emporio Armani Milano), Sonnyja Weemsa (CSKA Moskva) in Anteja Tomića (Barcelona).

V drugo peterko evrolige so bili izglasovani Ricky Hickman (Maccabi Electra Tel Aviv), Vasilis Spanoulis (Olympiakos Pirej), Viktor Hrjapa (CSKA Moskva), Nikola Mirotić (Real Madrid) in Stephane Lasme (Panathinaikos).

Evroliga se bo sklenila konec prihodnjega tedna z zaključnim turnirjem v Milanu. Najprej bosta 16. maja potekala polfinalna obračuna med CSKA in Maccabijem (18) Realom in Barcelono, za katero igrata Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar (21), 18. maja pa bosta sledili tekma za tretje mesto (17) in finale (20).