Evroliga: Lokomotivi zadnja vstopnica za F4

V odločilni peti tekmi četrtfinala evrolige so košarkarji Lokomotive z 81:67 premagali Barcelono in se uvrstili v Berlin.

Objavljeno
27. april 2016 00.01
Š. Ro.
Š. Ro.

Krasnodar - Potem ko so bili trije udeleženci zaključnega turnirja košarkarske evrolige znani že prejšnji teden, se je četrtfinalna serija med Lokomotivo Kubanom in Barcelono zavlekla v pet tekem. Naposled so odločilni obračun dobili ruski košarkarji, z zmago z 81:67 so izločili dvakratne evropske prvake in si vendarle priborili zadnjo vozovnico na F4 v Berlin.

Ob premierni uvrstvi v polfinale so na igrišče vdrli domači navijači in proslavljali uspeh s košarkarji, med katerimi je bil s 17 točkami najboljši Malcolm Delaney, Chris Singleton jih je dodal 16, Ryan Broekhoff 14, Matt Janning pa 10, od tega kar 8 v zadnjih nekaj minutah. Na drugi strani je blestel Stratos Perperoglu s 13 točkami, vendar pa skupaj z Juanom Carlosom Navarrom nista uspela streti trdne ruske obrambe.

Lokomotiva se bo v polfinalu zaključnega turnirja pomerila z ruskim tekmecem, šestkratnim prvakom CSKA iz Moskve. V drugem polfinalu pa bo Jaka Blažič, če bo le zdrav, z Laboral Kutxo igral proti Fenerbahčeju.