Evroliga: odličen debi Saše Vujačića

Laboral Kutxa le za točko prek Galatasaraya, Barcelona po avtocesti do zmage nad Turowom, slab učinek Boštjana Nachbarja.

Objavljeno
01. november 2014 00.06
ap*Serbia Basketball Euroleague
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Košarkarji Barcelone ostajajo tudi po tretjem kolu evrolige neporaženi v skupini C, že pred nocojšnjim domačim dvobojem z avtsajderjem Turowom pa je bilo jasno, da si bo katalonski velikan le stežka privoščil spodrsljaj. In res, zmaga s 86:67 je zadosten pokazatelj razmerij na parketu, kjer se sicer ni naigral Boštjan Nachbar. V enajstih minutah in pol je zmogel le dve točki ob brezglavem metu iz igre (za dve 1:3, trojke 0:3), ob tem pa je prispeval še po tri skoke v obrambi in asistence. Dosti učinkovitejši od njega je bil Justin Doellman z 20 točkami in osmimi skoki, medtem ko je pri poražencih izstopal Damian Kulig z 19 točkami, od tega tremi trojkami.

Za las je bil uspešen tudi drugi španski predstavnik Laboral Kutxa, ki je doma z 91:90 odpravil zasedbo Galatasaraya. Pri zmagovalcih se je izjemen debi posrečil Saši Vujačiću, ki je v 22 minutah prispeval 14 točk (prosti meti 1:2, za dve 2:4, trojke 3:6), dva skoka in eno podajo. Pri poražencih je kar šest trojk zadel, skupaj pa 24 točk nanizal Zoran Erceg. Laboral se je tako dokopal do druge zmage med evropsko elito v Evropi.