Miami še tretje leto zapored v velikem finalu

Miami Heat so dobili ključno sedmo tekmo proti Indiana Pacers (99:76) in se prebili v finale, kjer jih čaka San Antonio Spurs.

Objavljeno
04. junij 2013 09.51
Pacers Heat Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Miami - Kar dober teden dni so košarkarji San Antonio Spurs čakali na svojega tekmeca v velikem finalu lige NBA. V izjemno izenačenem konferenčnem finalu na Vzhodu si je namreč Miami Heat šele včeraj priigral finalno vstopnico. Na ključni sedmi tekmi so prvaki pred domačimi navijači v dvorani American Airlines Center prepričljivo s 99:76 premagali Indiano Pacers.

Vročica se je v veliki finale uvrstila še tretje leto zapored, tudi v tej sezoni je bil za uspeh ekipe najbolj zaslužen LeBron James. Najkoristnejši igralec rednega dela je bil gonilna sila moštva, tudi na zadnji sedmi tekmi je bil z 32 točkami najboljši strelec. Zelo dobro je tokrat za spremembo od preteklih tekem odigral Dwayne Wade (21 točk), Chris Bosh pa je dodal 9 točk in imel 8 skokov.

»Morali smo najti način, da smo v domači dvorani prišli do ključne zmage. V to moraš vložiti vse, kar imaš. Moji soigralci so mi pomagali in nato se mi je odprlo. Biti tri sezone zapored v velikem finalu je odličen dosežek. Vesel sem, da smo zmogli doseči ta rezultat,« je dejal Wade, ki je imel najboljši strelski večer po 23. aprilu.

Indiana je sicer dobro začela dvoboj in tudi dobila uvodno četrtino, toda nato so vodstvo prevzeli košarkarji Miamija, ki ga do konca tekme niso več izpustili iz rok. Drugo tretjino so gostitelji dobili s kar 33:16 in šli ob polčasu na odmor z udobno prednostjo 14 točk. Gostje so že v prvem polčasu izgubili kar 15 žog (Miami 10 manj) in ob koncu tretje četrtine zaostajali že za neulovljih 28 točk. Pri Indiani je bil najboljši strelec visokorasli Roy Hibbert (18 točk).

»Igrali so agresivno. Imeli so pravi občutek, v očeh pa si jim lahko videl tisti ubijalski pogled. Bili so odločeni, da pridejo do te sedme zmage. Kroženje žoge je bilo fantastično,« je tekmece pohvalil trener Indiane Frank Vogel in dodal: »Seveda smo razočarani, toda naš letošnji uspeh je dobra spodbuda za prihodnost. Fantom sem dejal, da igrišče lahko zapustijo pokončno, saj nihče ni pričakoval, da se bomo uvrstili tako daleč.«

»Naš stil igre se ne bo spremenil niti v finalu. Letimo po igrišču. Pomagamo drug drugemu. V napadu nas krasi nesebična igra. Edina stvar, ki se bo spremenila na prihodnjih tekmah, so posamezniki v nasprotnih dresih,« je dejal LeBron.

Izid konferenčnega finala na Vzhodu (sedma tekma)

Miami Heat - Indiana Pacers 99:76

(Miami se je uvrstil v veliki finale s 4:3 v zmagah)