Francozi bodo evropski naslov branili brez Ajince

Evropski prvaki Francozi na domačem EP ne bodo mogli računati na centra Alexia Ajinco, zamenjal ga je Mouhammadou Jaiteh.

Objavljeno
28. avgust 2015 19.17
Posodobljeno
28. avgust 2015 19.42
rsi*Slovenija Francija
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pariz - Branilci naslova Francozi so tik pred začetkom domačega evropskega prvenstva ostali brez pomembnega člana, saj je nastop odpovedal robustni center Alexis Ajinca. Selektor reprezentance Vincent Collet je namesto njega vpoklical Mouhammadouja Jaiteha.

Kot so pojasnili na francoski košarkarski zvezi (FFBB), bo Ajinca prvenstvo izpustil na željo svojega kluba New Orleans Pelicans.

27-letni center se je 20. julija pridružil pripravam svoje reprezentance in imel že od samega začetka težave z ahilovo tetivo, ki pa se do danes niso poslabšale. Ajinco so vmes pregledali reprezentančni zdravniki in ugotovili, da ne gre za hujšo poškodbo, vendar pa v New Orleansu niso želeli tvegati in so svojemu članu prepovedali nastop na evropskem prvenstvu.

»Žal vam moram sporočiti, da ne bom igral na evropskem prvenstvu. Mislil sem, da bom lahko pazil nase in igral za reprezentanco, vendar pa v mojem klubu niso želeli tvegati in so mi naročili, naj se čim prej vrnem v Združene države Amerike. Rad bi se zahvalil za vso podporo. S težkim srcem se bom ločil od soigralcev, kmalu se bomo spet videli,« je sporočil Ajinca.

Francoski reprezentant je na evropskem prvenstvu leta 2013 pomagal svoji državi do naslova prvaka in imel ob tem povprečje 9,1 točke in 7 skokov na tekmo, lansko svetovno prvenstvo pa je izpustil.

Francija bo skupinski del prvenstva igrala v Montpellierju, kjer bodo njene nasprotnice Rusija, Bosna in Hercegovina, Finska, Poljska in Izrael.

Sestava francoske reprezentance

Tony Parker, Nando de Colo, Antoine Diot, Evan Fournier, Nicolas Batum, Mickaël Gelabale, Charles Kahudi, Boris Diaw, Florent Pietrus, Rudy Gobert, Joffrey Lauvergne, Mouhammadou Jaiteh.