Fučka pomočnik trenerja sicilijanskega drugoligaša

Gregor Fučka, italijanski košarkar slovenskega rodu, je postal pomočnik glavnega trenerja pri Trapaniju.

Objavljeno
18. avgust 2017 11.47
mdr*KoÜarka
L. Z.
L. Z.
Palermo - Gregor Fučka, v Kranju rojeni košarkar, ki je z Italijo leta 1999 postal evropski prvak, bo odslej služboval na Siciliji. 46-letni slovenski center in nekdanji italijanski košarkarski reprezentant je po poročanju portala Sportando prevzel naloge pomočnika glavnega trenerja v drugoligaškem košarkarskem klubu Trapani.

Fučka je kariero začel v kranjskem Triglavu, potem pa je eno leto igral za ljubljansko Olimpijo. Leta 1990 je sledila selitev v Italijo, kjer se je razvil v enega najboljših evropskih košarkarjev svoje dobe. 215 centimetrov visoki center, njegov oče je bil zamejski Slovenec, je prevzel državljanstvo zahodne sosede Slovenije ter z njo osvojil srebro na EP 1997 in zlato dve leti kasneje, ko je bil tudi najkoristnejši igralec turnirja. Italijansko klubsko pot je začel pri Trstu, nadaljeval pa pri Milanu in Fortitudu iz Bologne.

Fučka, znan po odlični tehniki in gibljivosti za centra, je kasneje nastopal še za Barcelono, s katero je osvojil evroligo, in Girono ter italijansko Romo, zadnji sezoni kariere pa je preživel v Pistoii. Športno pot je pri štiridesetih letih sklenil leta 2011 ter se takoj podal v trenerske vode in prevzel skrb za individualno pripravo mladih košarkarjev.