Gašper Okorn ob prihodu v Novo mesto: Krka je velik slovenski klub

Po slovesu od Cibone se bo strokovnjak, doma iz Škofje Loke, temeljito lotil dela pri dolenjskem klubu.
Fotografija: Pred Gašperjem Okornom je novi košarkarski izziv. Foto; ABA
Odpri galerijo
Pred Gašperjem Okornom je novi košarkarski izziv. Foto; ABA

Potem ko se je Cibona, nekoč dvakrat zapored evropski klubski košarkarski prvak, znašla na robu preživetja, je bilo jasno, da je slovenski strokovnjak Gašper Okorn pri njej na izhodnih vratih. In zdaj so se uresničile tudi govorice o vrnitvi trenerja, doma iz Škofje Loke, v slovenski košarkarski prostor. Pri Krki so uradno potrdili, da bo ta 49-letnik v novi sezoni vodil novomeško moštvo.

Ni še dolgo tega, kar se je s Cibono v napeti končnici hrvaškega prvenstva veselil finalne zmage proti Zadru, toda že nekaj dni kasneje so izplavali na površje dolgovi, ki dejansko napovedujejo vprašljivo prihodnost znanega zagrebškega kluba. K reševanju košarkarskega vozla se bo priključil tudi NK Dinamo, z naskokom najbogatejša znamka hrvaškega športnega prostora.

Okorn pa bo tako v prihajajoči sezoni 2022/23, v kateri bodo v dolenjski metropoli praznovali 75. rojstni dan kluba, vodil Krko. »Zelo smo zadovoljni, da se nam je pridružil priznan slovenski strokovnjak Gašper Okorn. V prihajajoči sezoni bomo igrali slovensko prvenstvo, slovenski pokal in 2. ABA ligo. V vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopali, želimo v vrh. V prihajajoči sezoni bomo tudi intenzivno nadaljevali z delom v mlajših selekcijah in Krkini šoli košarke, v katerih imamo že skoraj 200 otrok,« je ob predstavitvi novega trenerja povedal predsednik kluba Andraž Šuštarič.

Ob tem pa je novi strateg Novomeščanov poudaril: »Krka je slovenski klub s tradicijo, v regiji je poznana tudi po finančni stabilnosti. Zadnja sezona je bila, kakršna je pač bila. Preteklost me ne zanima, prihodnost pač. Sklenili smo dolgoročno sodelovanje, pred nami je tek na dolge proge. Potencial je velik, bo pa treba zavihati rokave in nekaj narediti. Prav ta neizkoriščen potencial je bil eden od ključnih motivov za prihod v Novo mesto. Cilj kluba je vrnitev v elitno Lligo ABA. A je o podrobnostih še težko govoriti, saj konkurence v Ligi ABA2 ne poznamo. Sem pa prepričan, da se bomo borili za sam vrh,«

Preberite še:

Komentarji: