Gašper Potočnik novi trener Uniona Olimpije

Ljubljanski košarkarski klub je za novega trenerja imenoval Gašperja Potočnika, ki je podpisal dveletno pogodbo.

Objavljeno
10. junij 2015 16.56
uho/kosarka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Košarkarski klub Union Olimpija je danes imenovalo novega trenerja, ta položaj je zasedel dosedanji vodja mladinskega pogona kluba in trener LTH Castingsa Gašper Potočnik, ki je z Ljubljančani podpisal dveletno pogodbo.

Potočnik je svojo trenersko kariero začel leta 1999 v Škofji Loki, nato se je leta 2007 pridružil Unionu Olimpiji in do leta 2010 opravljal funkcijo pomočnika trenerja. V naslednjih treh sezonah je deloval v treh različnih klubih, najprej je bil glavni trener Loke (2010/11) in Elektre (2011/12), nato pa sezono 2012/13 preživel v Novem mestu, kjer je bil pomočnik trenerja in od februarja 2013 tudi glavni trener.

Zatem se je ponovno vrnil v Ljubljano, kjer je bil od leta 2013 vodja mladinskega pogona, v tej sezoni pa je bil tudi glavni trener LTH Castingsa.

»Najprej bi se rad zahvalil vodstvu kluba in pokroviteljem za ponujeno priložnost in izkazano zaupanje. Zavedam se, je pred klubom zahtevno obdobje, pred nami pa odgovorna naloga, za katero pa verjamem, da jo skupaj s sodelavci ob pravi strategiji in veliki meri potrpljenja lahko v doglednem času dobro izpolnimo. Naredil bom vse, kar bo v moji moči, da v okviru finančnih zmožnosti sestavimo kar se le da dober igralski in strokovni mozaik in tako postavimo dobre temelje, ki bodo osnova za trdo delo in dokazovanja željno ekipo. Želim si, da bi z delom in zvrhano mero borbenosti prepričali čim večje število navijačev, saj košarko igramo prav zaradi njih,« je povedal Potočnik.

Zupančič: Potočnikl najboljša rešitev za članskega trenerja

Direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič je ob imenovanju novega trenerja povedal: »V danem položaju se je Gašper Potočnik ponujal kot najboljša rešitev za prevzem funkcije članskega trenerja ekipe, ki želi imeti mlado in domače jedro. Odlični rezultati dela v mladinskih selekcijah, izkušnje v članskih kolektivih slovenskih klubov in članski reprezentanci ter predanost Unionu Olimpiji je le nekaj najbolj bistvenih elementov. Ob jasni podpori projektu s strani naših pokroviteljev, smo kolektiv za prihodnjo sezono začeli graditi pri članskem trenerju. V prihodnjem obdobju bo znan tudi preostali del strokovnega štaba tako članske kot tudi mladinskih selekcij, nato pa se bomo lotili igralskega kadra. Gradili bomo na podlagi stroke, ki bo lahko sledila razvojnim ciljem in delovala strogo v okvirih finančnih zmožnosti.«