Goran Dragić četrti v Evropi, na vrhu Tony Parker

Po izboru FIBA Europe je najboljši evropski košarkar minulega leta Francoz Parker, Dragić mesto višje kot lani.

Objavljeno
28. januar 2015 15.14
šipić+Košarka Francija Litva
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, onkraj »luže« član Sonc iz Phoenixa v ligi NBA, je po izboru FIBA Europe četrti najboljši igralec minulega leta. V primerjavi z letom poprej je pridobil eno mesto, drugič zapored pa je z vsemi tekmeci opravil Francoz Tony Parker, ki je z Ostrogami iz San Antonia osvojil četrti naslov v NBA. Tako v glasovanju navijačev kot strokovnjakov je za malo prehitel Srba Miloša Teodosića, tretji po izboru strokovnjakov je bil njegov rojak in klubski soigralec Boris Diaw, košarkarski privrženci pa so na tretje mesto posadili še enega Srba Bogdana Bogdanovića.

»To priznanje je krona izjemni klubski sezoni s San Antoniom. Drugič zapored se veselim te nagrade, ki mi je v posebno čast, saj so se zanjo potegovali številni izvrstni igralci, denimo Dirk Nowitzki in Pau Gasol je poudaril Francoz. Dragić je zasedel četrto mesto tako po številu glasov navijačev (9678) kot košarkarskih poznavalcev (185).

Zanimivo: v najboljši deseterici ni Španca Marca Gasola, ki ga je nedavno za najboljšega evropskega igralca minulega leta izbrala slovita italijanska Gazzetta. Priznanje za najboljšega mladega košarkarja si je prislužil Hrvat Dario Šarić, medtem ko sta se v ženski konkrenci z laskavima nagradama okitili Španki Alba Torrens in Angela Salvadores.