Goran Dragić se je vrnil mojstrsko (VIDEO)

Košarkarji Miamija so pripravljalni ciklus pred začetkom sezone NBA zapečatili s porazom proti Philadelphii (110:113).

Objavljeno
22. oktober 2016 08.03
SPO-BKO-BKN-PHILADELPHIA-76ERS-V-MIAMI-HEAT
J. P.
J. P.

Miami - Košarkarji Miamija so ciklus pripravljalnih obračunov pred novo sezono lige NBA, ki se zanje začne v noči na četrtek z gostovanjem v Orlandu, zapečatili z domačim porazom. V dvorani American Airlines Arena je bila namreč zanje s 113:110 premočna Philadelphia, ki je tako vpisala šele drugo zmago v predsezonskih prijateljskih dvobojih, medtem ko je bila Vročica v osmih poskusih polovično uspešna.

Philadelphia je bolje začela in vodila do rezultata 20:18, nato pa tekmecu dovolila doseči osem točk zapovrstjo in tehtnica se je, vse do sredine zadnje četrtine, nagnila na stran Miamija, ki je bil nazadnje spredaj pri izidu 103:101. Nato so gostje z delnim rezultatom 7:0 vnovič malenkostno pobegnili in varovanci Erica Spoelstre jih do konca niso znali več ujeti kljub trojki Luisa Montera tri četrt minute pred zaključkom, s katero so se približali na zgolj točko zaostanka.

Beno Udrih je priložnost za dokazovanje dobil drugič zapovrstjo. Foto: Mike Ehrmann/AFP.


Odločilna prosta meta je zadel Jerami Grant, Montero pa je v zadnjih izdihljajih dvoboja zgrešil posiljen poskus trojke, s katero bi lahko izvlekel podaljšek. Pri poražencih je mlademu kamerunskemu centru Joelu Embiidu zmanjkal zgolj en skok do dvojnega dvojčka (18 točk in 9 skokov), Hrvat Dario Šarić je zmogel še točko več, rezervist Grant pa točko manj.

Pri Vročici so priložnost za dokazovanje dočakali vsi igralci z izjemo Udonisa Haslema in Diona Waitersa, po tekmi premora pa se je v začetno peterko vrnil tudi Goran Dragić, ki očitno ostaja v Miamiju in se, ne glede na govorice, ne seli v Sacramento. Ljubljančan si je tokrat prislužil največjo minutažo med vsemi v ekipi, v 25 minutah na parketu pa je bil tudi prvi strelec moštva s 17 točkami in odličnim metom (za dve 5:6, prosti meti 7:8). Za nameček je dodal še sedem asistenc, pet skokov in dve blokadi, privoščil pa si tudi tri izgubljene žoge.

Goran Dragić je med igralci Miamija na parketu prebil največ časa. Foto: Mike Ehrmann/AFP.


Svojo priložnost je, drugič zapovrstjo (le da tokrat ne v začetni peterki), dočakal tudi drugi slovenski košarkar pri Miamiju Beno Udrih, ki je s klopi vskočil na parket za 15 minut in v tem času prispeval šest točk (prosti meti 4:4, za dve 1:3) in dve asistenci. Standardno učinkovit je bil s 15 točkami in osmimi skoki tudi Hassan Whiteside.