Goran Dragić se počuti bolje, Zoran spet blestel (VIDEO)

Po dveh tekmah prisilnega počitka naj bi se košarkarski reprezentant Goran Dragić nocoj vrnil v dres Miamija.

Objavljeno
11. marec 2015 16.02
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Eric Spoelstra, trener košarkarjev Miamija, finalistov lige NBA v minuli sezoni, ima v zadnjem času precej težav s poškodbami znotraj igralskega kadra, eden tistih zvezdnikov, na katere v minulih dveh obračunih ni mogel računati, pa je bil tudi slovenski reprezentančni as Goran Dragić. Ta si je pri bolečem padcu na parket pretekli konec tedna v obračunu z Washingtonom nekoliko poškodoval hrbet in ima zdaj status igralca »day-to-day«, torej se lahko v vsakem dvoboju vrne na parket.

Vendar pa so novice iz tabora Vročice spodbudne, zelo verjetno bo ljubljanski organizator igre že nocoj v domačem dvoboju z Brooklynom vnovič v pogonu, kar je potrdil tudi trener. »Res je, že na včerajšnjem treningu je lahko počel precej več stvari kot dan poprej, počuti se bolje,« je potrdil Spoelstra, Dragić pa je dodal: »Ne bi rad prehiteval. Na zadnjem treningu sem vadil met, je pa zagotovo dober znak, da med skakanjem ne čutim bolečine.« Mimogrede: Goran je proste urice izkoristil za potep po Miamiju, na mestnih ulicah pa je srečal legendarnega sarajevskega turbofolk glasbenika Harisa Džinovića in se z njim kajpak tudi fotografiral.

Če bi bila poškodba 28-letnega reprezentanta prehuda, bi lahko Spoelstra v kader vnovič vpoklical njegovega mlajšega brata Zorana Dragića, ki je spet blestel v razvojni ligi NBDL, v kateri se kali. Njegovo moštvo Sioux Falls Skyforce je namreč vpisalo gladko zmago nad Rdečimi kremplji iz Maina, »Zoki« pa je v 29 minutah prispeval 19 točk, pet podaj in tri skoke.