NBA: Goran Dragić znova razpoložen: 22 točk za novo zmago Miamija

Dragić je bil z 22 točkami ključni igralec pod obročema za še drugo zaporedno zmago moštva Miami Heat v ligi NBA.

Objavljeno
20. november 2016 10.15
Heat Wizards Basketball
Mo. B., STA
Mo. B., STA

Washington – Kapetan slovenske košarkarske izbrane vrste Goran Dragić je po poškodbi levega gležnja znova v odlični formi. Dragić je bil z 22 točkami ključni igralec pod obročema za še drugo zaporedno zmago moštva Miami Heat v ligi NBA. Miami je v gosteh s 114:111 premagal Washington Wizards. Na parketu mu je pomagal Hassan Whiteside z 18 točkami in 18 skoki.

Prvi strelec floridske vročice Dragić je tokrat odigral vsega skupaj 37 minut, ob metu iz igre 7-14, zadel je dve trojki (2-4) ter v statistiko vpisal še tri skoke, šest podaj, ukradeno žogo, ob štirih izgubljenih žogah. Natančen je bil ob izvajanju prostih metov, saj je zadel šest od osmih.

Miami, ki mu na uvodnih tekmah ni najbolje šlo, je tako vendarle prišel do četrte zmage v tej sezoni na odigranih 12 tekmah. »To je bila res pomembna tekma za nas. Nismo ekipa, ki veliko teče, ampak morali smo mleti. In to smo nocoj tudi naredili,« je soigralce pohvalil Dragić. V skoku je bil odličen Whiteside, ki je odbite žoge znova lovil kot za stavo. »Je pošast,« se je pošalil Dragić.

Washington je nazadnje moral priznati poraz, kljub odličnemu izkupičku dveh košarkarjev; tako John Wall kot Bradley Beal sta odigrala najboljšo tekmo v sezoni s 34 točkami. Ob tem je Marcin Gortat prispeval 10 točk in 16 skokov, zato pa je bil slabši izkupiček preostalih članov kolektiva iz prestolnice. V Miamiju je tokrat prišla do izraza kolektivna igra, kar šest igralcev je vpisalo dvomestno število točk.

Miami v ponedeljek čaka gostovanje pri Philadelphia Sixers.