Grgič že računal na tri novinke

Na uvodnem treningu košarkaric Cinkarne Celja kar 17 igralk, tudi sestri Delić in Američanka Oderah Chidom.

Objavljeno
11. avgust 2017 08.43
J. P.
J. P.

Celje - Slovenske prvakinje, košarkarice Cinkarne Celja (do nedavnega znane pod imenom Athlete), so včeraj z odprtim treningom za javnost v športni dvorani gimnazije Celje-Center začele priprave na novo tekmovalno sezono. Trener Damir Grgič ima na razpolago nekoliko prevetreno zasedbo s tremi novinkami in brez dveh dosedanjih igralk.

Skozi izhodna vrata sta namreč odšli reprezentantka Annamaria Prezelj, ki je bila pod lupo številnih tujih klubov, naposled pa jo je v svoje vrste zvabil poljski velikan Gorzow Wielkopolski, in kar 194 centimetrov visoka hrvaška najstnica Lorena Molnar, ki si je novega delodajalca našla na Češkem pri prvoligašu Slovanki iz Prage, pri katerem si je svojčas kruh služila tudi Tina Trebec.

Na uvodnem treningu 13-kratnih državnih prvakinj in 12-kratnih pokalnih zmagovalk je bilo sicer kar 17 igralk, med njimi tudi vse tri novinke - reprezentantki BiH, sestri Anđela in Nikolina Delić, ki sta si pred tem kruh služili v domovini pri državnem prvaku Play Offu iz Sarajeva, in Američanka Oderah Chidom, ki bo skušala zapolniti vrzel po odhodu rojakinje Shante Evans, nove članice Girone.