Hansbrough zapustil Krko

Iz košarkarskega kluba Krka so sporočili, da jih je pred tekmo s Partizanom nenapovedano zapustil Ben Hanbrough.

Objavljeno
28. januar 2012 18.05
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si
Novo mesto - Košarkarji Krke so nepričakovano ostali brez ameriškega branilca Bena Hansbrougha, potem ko je igralec po lastni volji odšel nazaj v Ameriko. Nekaj ur pred sobotno pomembno tekmo lige Aba proti Partizanu je sporočil svojo odločitev, vodstvo kluba pa je proti njemu že sprožilo kazenski postopek, saj je imel igralec podpisano pogodbo do konca sezone.

»Danes zjutraj je Ben Hansbrough samovoljno in povsem nepričakovano zapustil Novo mesto in odpotoval domov v ZDA. V sporočilu, ki ga je poslal vodstvu kluba, je zapisal, da mu je žal, da ne bo več del naše ekipe in da se je za odhod odločil predvsem zaradi resnih osebnih razlogov. Za kakšne razloge gre, ni povedal, med ostalimi razlogi za odhod pa navaja tudi težave s poškodbo gležnja, željo, da se maksimalno pripravi na naslednjo sezono lige NBA in njegovo vlogo v ekipi, v kateri se ni najbolje znašel« so zapisali v pismu za javnost.

Ben Hansbrough, ki se je Krki pridružil v začetku leta, je nastopil na šestih tekmah. V ligi Aba je v povprečju na štirih srečanjih dosegel 16 točk, v evropskem pokalu pa 5,5 točk. Novomeška Krka se bo danes v okviru 17. kola lige ABA na domačem parketu pomerila s Partizanom.