Hrvat Dino Cinac nova okrepitev Krke

Izkušeni 29-letni in 201 cm visoki krilni center si je nazadnje kruh služil na Švedskem in bil 5. najučinkovitejši strelec lige.

Objavljeno
04. oktober 2017 11.21
J. P.
J. P.

Novo mesto - Košarkarji Krke bodo v novo sezono vstopili okrepljeni s še enim tujcem, tik pred zdajci jim je namreč zvestobo obljubil tudi 28-letni in 201 centimeter visoki hrvaški krilni center Dino Cinac. Potem ko je vrsto let nastopal v domačem prvoligaškem tekmovanju v majicah Šanca Karlovca, Kraljevice, Škrljeva, Kvarnerja 2010, Jollyja JBS Šibenika in Zagreba, se je sredi sezone 2015/16 preselil na Švedsko, kjer si je kruh do pred kratkim služil pri prvoligašu Jamtlandu - in to razmeroma uspešno.

V minuli sezoni je bil namreč peti najučinkovitejši strelec lige s povprečjem 16,04 točke na dvoboj, prispeval je tudi po šest skokov ter po eno asistenco in ukradeno žogo. Z novomeškim kolektivom, s katerim bo nastopal v obeh slovenskih tekmovanjih in ligi ABA 2, je podpisal pogodbo do konca sezone. Cinac je bil v zadnjih mesecih tudi na tapeti številnih hrvaških klubov, treniral je z Zadrom in Zagrebom ter postal član moštva Jazine Arbanasi, s katerim pa se je hitro razšel.