Italijanski ligi grozi 40 milijonov evrov izgube

Košarkarska prvenstva so okončno odpovedali v 21 evropskih državah enako pa naj bi se zgodilo tudi na Apeninskem polotoku.
 
Fotografija: Gašper Vidmar je v dresu beneškega Reyerja branil lanski naslov italijanskega prvaka. FOTO: Reyer
Odpri galerijo
Gašper Vidmar je v dresu beneškega Reyerja branil lanski naslov italijanskega prvaka. FOTO: Reyer

Milano – Skoraj neverjetno je, da v Italiji, evropskem središču pandemije koronavirusa, še vedno upajo, da se bodo nadaljevala športna tekmovanja, ki so jih prekinili pred nekaj tedni. Košarkarska prvenstva so dokončno odpovedali že v 21 državah v Evropi, tudi v Sloveniji, enako pa naj bi se v prihodnji dneh zgodilo na Apeninskem polotoku.

Italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport poroča, da je vodstvo lige to odločitev že sprejelo in hkrati sklenilo, da tako kot v večini držav ne bo razglasilo prvaka. Javnosti naj bi to sporočilo v prihodnjih dneh, ko naj bi italijanska vlada še dodatno zaostrila ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.
 

16. maja se ne bodo mogli vrniti


Italijansko prvenstvo je sicer objavilo skrajni datum 16. maja, ko bi se tekmovanje lahko nadaljevalo, vendar se tako Lega Basket kot košarkarska zveza Italije zavedata, da tega ne bodo dovolile zdravstvene in tehnične razmere. Vodstvo lige je po pisanju La Gazzette dello Sport že začelo razmišljati o prihodnji sezoni, ko naj bi tekmovanje močno čutil posledice pandemije. Italijansko košarkarsko prvenstvo bo imelo po prvih izračunih 40 milijonov evrov izgube, saj naj bi sponzorstvo ligi umaknili trije močni pokrovitelji.

Košarkarska tekmovanja je v Evropi odpovedalo 21 držav: Avstrija, Belgija, BiH, Češka, Danska, Finska, Grčija, Irska, Islandija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Nizozemska, Norveška, Poljska, Slovaška, Slovenija, Švica, Švedska, Ukrajina in regionalna liga VTB, ki za najboljša ruska moštva šteje kot DP. Prvaka so razglasili le v Litvi (Žalgiris) in na Poljskem (Anwil Wloclawek).

Komentarji: