Ivan Velić bo skušal vrniti Krko na vrh

Dosedanjega prvega trenerja nekdanjega košarkarskega prvaka Krke Aleksandra Džikića je zamenjal strokovnjak iz BiH.

Objavljeno
21. junij 2015 17.20
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Novo mesto - Potem ko košarkarji Krke niso ubranili lanskega prvoligaškega naslova, še več, niso se prebili niti v finale, je bilo jasno, da za dosedanjega trenerja Aleksandra Džikića v prihodnje ne bo več prostora na vročem stolčku. In res, danes ga je nasledil 42-letni bosansko-hercegovski strokovnjak Ivan Velić, ki je znan po odličnem delu z mladimi, pa tudi s še pretežno neuveljavljenimi igralci.

»Gre za zelo delovnega in discipliniranega trenerja, ki je sposoben vzpostaviti odlično klimo v ekipi in je zmožen doseči več, kot se od zasedbe pričakuje. Prepričani smo, da lahko s svojim znanjem bistveno pripomore k razvoju slovenskih igralcev, hkrati pa nadaljuje uspešno pot kluba iz preteklih sezon,« so v sporočilu za javnost zapisali pri novomeškem kolektivu.

Velić je večino igralske poti preživel pri Širokem Brijegu, pri katerem je tudi začel trenersko pot in z njim med letoma 2010 in 2012 osvojil tri naslove državnega prvaka BiH in dve pokalni lovoriki, pred tremi leti pa je s petim mestom v regionalni ligi ABA dosegel največji uspeh kluba v zgodovini tega tekmovanja. Nato je prevzel šibeniški Jolly in se z njim prebil v polfinale hrvaškega prvenstva, sredi sezone 2013/14 pa se je vrnil v Široki, s katerim se je v obeh zadnjih prvenstvih BiH uvrstil v finale, tam pa premoč priznal Igokei. Bil je tudi že selektor mladinske reprezentance BiH in mlade hrvaške izbrane vrste.

Njegov pomočnik pri Krki bo Vladimir Anzulović, ki je to delo svojčas že opravljal, nato pa kot glavni trener dve leti uspešno vodil hrvaškega prvoligaša Kvarner, medtem ko je v minuli sezoni treniral mlajše selekcije Krke.