Jackson bo moral pokazati drug odnos

Aleš Pipan: Ne bom izpostavljal posameznikov. Potrebujem vsakega igralca, vsi imajo še rezerve v lastni volji in borbenosti.

Objavljeno
23. januar 2014 00.30
Košarka Olimpija Banvit
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana - Koliko časa bo zvin gležnja od parketa oddaljil kapetana Uniona Olimpije Dragišo Drobnjaka, bo znano šele v naslednjih dneh, a ob pomembni zmagi nad Banvitom, s katero so ljubljanski košarkarji še ohranili nekaj možnosti za napredovanje v osmino finala v evropskem pokalu, je trener Aleš Pipan iskal predvsem pozitivne stvari.

»Fantom čestitam, ker niso nehali igrati košarke, ko nam je bilo najtežje in smo izgubljali tudi za deset točk. Vseskozi so verjeli, da lahko preobrnejo tok srečanja. To se je tudi zgodilo. Z vztrajnostjo, dobrim skokom, zbranostjo ob koncu smo prišli do pomembne zmage, ki nam še daje upanje, da morda vendarle pridemo do napredovanja. A vse to bo ničvredno, če tega ne bomo potrdili v soboto proti Radničkemu, ko nas po psihološki plati čaka še težja tekma,« je bil jasen Pipan in napovedal spremembo sistema, v katerem bo Cedric Jackson zagotovo manj izpostavljen.

»Ne bom ga porinil v ozadje, še bo dobival priložnosti, a njegovih izletov v neznano, napak oziroma igranja zase ne bom toleriral. Rupnik in Marinelli sta se potrdila kot dobri menjavi, le samozavest morata dobiti, da odpravita napake v igri. In potem jima bo šlo še bolje. Malo bom pač menjal sistem, a to ni nič takšnega, to počnejo vsi klubi,« je napovedal Pipan in priznal, da je zadovoljen s prebujenjem Dražena Bubnića. »Dokazal je, da doslej ni igral. Nihče mu ni prepovedal skakati, tokrat je igral, kot je treba. A pomembno je, da smo zmagali in kot vedno ne nameravam izpostavljati posameznikov. Potrebujem vsakega igralca, vsi imajo še rezerve v lastni volji in borbenosti,« je dodal Olimpijin trener.

Njegov prvi strelec Dražen Bubnić pa je priznal, da se mu je oddahnilo, ko je končno prebil led. »Res sem zadovoljen, da se mi je odprlo in upam, da bom tako nadaljeval. Vedeli smo, da tekmeca ne bomo zlomili v prvem polčasu, da se moramo boriti do konca. Smo pa čutili pritisk, tudi živčni smo bili, ker smo izgubili nekaj tekem. Takšen ritem te utrudi, ko malo zmaguješ, malo izgubljaš. A zdaj smo spet na dobri poti in upam, da bomo tako nadaljevali,« je dejal Bubnić in dodal, da je malo pomagala tudi kritika, ki mu jo je v zadnjem času namenil trener Pipan.

Zmaga je dvignila vzdušje v slačilnici, četudi je Nebojša Joksimovič opozoril, da so naredili šele prvi korak. »Enkrat vidiš, da ne gre tako, kot smo igrali doslej. Ko prideš do zida, se moraš začeti braniti. Na tekmah, ki smo jih izgubili, smo se potegnili nazaj, pustili tekmecem, da nas pretepejo, in šli domov sklonjenih glav. Tokrat smo bili pravi, večji del tekem narekovali ritem, to je slika in recept za vse tekme, ki prihajajo, zlasti v ligi ABA, kjer nas čaka trd ritem. Moramo biti samokritični in priznati, da na prejšnjih tekmah vsi nismo bili pravi,« je dejal Joksimovič. "Po tekmi s Crveno zvezdo smo se pogovarjali, kaj moramo spremeniti. Samo zmaga nam je zagotavljala upanje za drugi krog, a nič še ni odločenega in ne bo nič pomenila, če naslednjo sredo ne zmagamo. Pomembno pa je, da smo prvi korak naredili. Tokrat smo bili oboji pod pritiskom, oni so nepričakovano izgubili z veliko razliko v Izraelu in računali na točke v Ljubljani, a vedno moraš računati na tekmeca. Mislim, da jih zdaj lahko presenetimo tudi v Turčiji. Zakaj pa ne,« se je vprašal Joksimovič.