Jackson iz avstralske lige k Unionu Olimpiji

Novi organizator igre pri Unionu Olimpiji bo ameriški košarkar Cedric Jackson, ki je nazadnje blestel v avstralski ligi.

Objavljeno
03. avgust 2013 15.12
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije bodo v novo sezono štartali močnejši za ameriškega organizatorja igre Cedrica Jacksona, ki si je nazadnje kruh služil v avstralski ligi pri moštvu New Zealand Breakers. V povprečju je na tekmo dosegal 14,6 točke, 5,9 skoka in 6,9 podaje, izbrali pa so ga tudi za najkoristnejšega igralca lige. Svoji ekipi je dvakrat zapored pomagal do naslova prvaka.

Ta 191 cm visoki 27-letni Američan je zmajem obljubil enoletno zvestobo, v pogodbi pa ima klavzulo, ki mu omogoča predčasni odhod v NBA v primeru zagotovljeno pogodbe in ob dogovorjeni odškodnini.

»Cedric je organizator igre, kakršnega sem si želel. Je delaven in razmeroma izkušen igralec, ki bi nam lahko bil v veliko pomoč. Svojo igro želi še nadgraditi in verjamem, da se mu to lahko posreči pri nas. Je uspešen obrambni igralec in dober skakalec, ki mu niti igra v napadu ni tuja. Pridružil se nam bo v najkrajšem času. Verjamem, da se bo dobro vklopil v naš sistem dela in postal eden od nosilcev igre,« je novo okrepitev komentiral trener Unona Olimpije Aleš Pipan.

Kdo je Cedric Jackson?

Košarkarsko pot je začel na univerzi St. John's v študentski ligi NCAA. V prvih dveh sezonah ni dobival pretirane minitaže, zato se je pred sezono 2006/07 odločil za selitev na univezo v Clevelandu, kjer je dobil pomembnejšo vlogu v moštvu. Njegove sposobnosti so opazili tudi v NBA, med sezono sta ga Cleveland in San Antonio za deset dni povabili v svoje vrste. Sezono pozneje je začel kot član Cleveland Cavaliers, a so ga vnovič poslali v razvojno ligo k zasedbi Erie Bay Hawks. Pred odhodom v avstralsko ligo, v kateri je bil minulo sezono izbran tudi v udarno peterko, si je kruh služil še pri italijanskem Brindisiju.