Jagodnik bo treniral z Unionom Olimpijo

Neuničljivi 40-letni košarkar bo treniral z ljubljanskim klubom, možnosti dogovora za igranje pa pušča odprte.

Objavljeno
03. marec 2015 12.04
Posodobljeno
03. marec 2015 12.04
uho*Kosarka Krka - Union Olimpija
J. P., M. Ž., Delo.si
J. P., M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Pri Unionu Olimpiji so razkrili, da se jim bo na treningih pridružil veteran Goran Jagodnik.

Izkušeni slovenski košarkar, ki je za Ljubljančane igral že med letoma 2010 in 2012, zaenkrat še ne bo oblekel dresa Olimpije, vendar pa možnosti dogovora o igranju pušča odprte.

Neuničljivi krilni center, ki bo maja dopolnil že 41 let, je v tej sezoni eden najboljših igralcev v ligi Telemach, v kateri je trenutno šesti najboljši strelec s povprečjem 15,64 točke na dvoboj, obenem je tudi petnajsti podajalec (2,71 na tekmo) in četrti skakalec lige (7,36 na obračun).

»Gorana dobro poznam in lahko povem zgolj najboljše o njegovem karakterju in izkušnjah. V naslednjih dneh bo prisoten na treningih, kjer si želim imeti še dodatnega igralca, ki nam bo v veliko pomoč. O končnem dogovoru med Jagodnikom in klubom se bomo še odločali,« je povedal trener Olimpije Memi Bečirovič.

Goran Jagodnik si je v karieri nabral precej mednarodnih izkušenj, med drugim je namreč že nosil majice Dinama Moskve, Prokom Trefla, Türk Telekoma, Nymburka, Anwila in Hemofarma. Pod slovensko zastavo je na velikem tekmovanju, evropskem prvenstvu v Španiji, prvič nastopil že davnega leta 1997.