Jan Špan se vrača v »zmajevo gnezdo«

Košarkarski državni prvak Union Olimpija je prvo okrepitev za novo sezono našel v Laškem pri Zlatorogu.

Objavljeno
22. junij 2017 19.09
J. P.
J. P.

Ljubljana - Košarkarski državni prvak Union Olimpija je prvo okrepitev za novo sezono našel v Janu Španu, ki je svojčas, med letoma 2009 in 2011, že nosil ljubljanski dres, v minuli sezoni pa se je dokazoval pri Zlatorogu iz Laškega. Organizator igre, star 24 let in visok 187 centimetrov, je novemu delodajalcu obljubil enoletno zvestobo.

Nazadnje je bil Špan med opaznejšimi igralci lige Nova KBM, saj je za Zlatorog povprečno dosegal po 15,9 točke, 3,6 podaje in 3,1 skoka na dvoboj. Nekdanji reprezentant v mlajših selekcijah (do 16, 18 in 20 let) je prve košarkarske korake storil v Litiji, se v domovini brusil pri Geoplinu Slovanu, Mariboru Messerju, Portorožu in Šenčurju, na tujem pa v Estoniji (Raskvere Tarvas).

»S prikazanim v prejšnji sezoni si je zaslužil vnovič obleči Olimpijin dres. Verjamem, da bomo imeli od sodelovanja korist oboji,« je prepričan trener Gašper Okorn, direktor Matevž Zupančič pa je dodal: »Glede na to, da je Jan za Olimpijo že nastopal, ve, v kaj se podaja in kakšni izzivi ga čakajo. Veselimo se sodelovanja s slovenskim igralcem.«