Jason Kidd aretiran, Dragiću se je pridružil še Scola

Eden najbolj znanih veteranov v ligi NBA se je s svojim avtomobilom zaletel v telefonski drog in končal v bolnišnici.

Objavljeno
16. julij 2012 07.55
Posodobljeno
16. julij 2012 08.08
NBA-KIDD/DUI
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

New York - V ekipi New York Knicks so v zadnjih dneh prejemali same slabe novice. Najprej so izgubili svojega »dragulja«, mladega organizatorja igre Jeremyja Lina, ki je odšel v Houston, sedaj pa jim jo je zagodel še Jason Kidd.

Izkušeni veteran je pred dnevi zapustil Dallas in za tri milijone dolarjev letno okrepil Kratkohlačnice, a se je sedaj znašel v središču pozornosti zaradi nešportnega obnašanja. Sinoči je namreč Kidd pod vplivom alkohola sedel za volan in se hitro zaletel v enega od telefonskih drogov.

Predstavnik policije v Southamptonu Michael Burns je pojasnil, da je bil Kidd v svojem Cadillacu Escalade sam in je utrpel le manjše poškodbe. Po nesreči so ga policisti najprej pospremili v bolnišnico ter mu nato odvzeli prostost zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Kidd bo tako v prihodnjih mesecih stopil pred sodnika, za tovrsten prekršek je namreč predpisana kazen do enega leta zapora. Moštvo New York se na dogodek še ni odzvalo.

Scola šel po poteh Dragića

Moštvo Houston pa je po Goranu Dragiću zapustil še Luis Scola, ki se bo prav tako preselil v Phoenix. Klub je namreč prekinil sodelovanje z Joshom Childressom in tako napravil prostor za 32-letnega argentinskega centra, ki bo v naslednih treh sezonah prejel 21 milijonov dolarjev.

»Veseli smo, ker smo dobili boj za Scolaja, saj gre za odličnega igralca, ki bo veliko prispeval k našemu moštvu. Je izkušen igralec, ki ga bomo znali ceniti, hkrati pa bo lahko neke vrste mentor mlajšim igralcem,« je bil zadovoljen direktor Phoenixa Lon Babby.

Visokorasli Argentinec je zadnjih pet sezon nosil dres Raket in bil tudi pravi ljubljenec občinstva - v tem obdobju je v povprečju na tekmo prispeval 14,5 točke ter 7,7 skoka.