Je napočil čas za zaključni udarec Krke?

Novomeške košarkarje v drugi krog pokala eurochallenge vodi le drevišnja zmaga.

Objavljeno
17. december 2013 14.26
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana – Četudi so poškodbe v minulih tednih upočasnile Krkin motor, so novomeški košarkarji razmeroma varno pluli med čermi in imajo še odprta vrata v drugi krog pokala eurochallenge. Nadaljevanje sezone bodo imeli v svojih rokah drevi, ko jim bo prezimitev v Evropi zagotovil zgolj uspeh nad Tofašem (19), ki je ranljivost pokazal že pred tedni v Turčiji.

Slovenski prvaki so tedaj Turkom, pri katerih igra tudi njihov nekdanji kapetan Jure Balažič, lep čas delili udarce z vseh strani, kot bi želeli iz sebe spraviti razočaranje zaradi še svežih poškodb prvega organizatorja igre Malcolma Armsteada in Jasmina Hukića. A morda jim je ravno zato zmanjkalo moči za nokavt, s katerim bi pred drevišnjim dvobojem že imeli v rokah vozovnico za drugi krog. Odtlej se je marsikaj spremenilo. Hukić je kljub lažji sobotni poškodbi gležnja z vrnitvijo dal moštvu širino, novinec Sani Bečirovič pa prinesel novo energijo v napad, kar v Novem mestu obeta drugačno tekmo kot novembra v Bursi, kjer so Novomeščani izgubili z 72:81.

»Takrat smo bili v krču, ker ni bilo Armsteada, zdaj smo se že navadili na njegovo odsotnost in prilagodili igro. Postopno je odgovornost prevzemal Matej Rojc, Bečirovič pa je zdaj nov člen, ki nam lahko pomaga z neprecenljivimi izkušnjami. Poleg tega ima nadpovprečno košarkarsko inteligenco in to je za nas le prednost,« pravi Smiljan Pavič, ki pa se dobro zaveda, da bo enaka želja in moč tudi na turški strani. Tekma bo odločala o drugem mestu v skupini, saj je Ural ne glede na drevišnji izid dvoboja z Madžari že zasedel vodilni položaj. Zmagovalec tekme Krka – Tofaš bo tako nadaljeval v leto 2014, poraženec pa končal z nastopi v Evropi.

»Zaradi tega tudi pričakujemo zelo živčno in napeto tekmo, podobno, kot je bila v soboto proti Unionu Olimpiji. Veliko bo 'pretepanja' za vsako žogo,« je poudaril Pavič, kako resno so gostje vzeli zadnjo priložnost pa priča tudi njihov zgodnji prihod v Slovenijo. Košarkarji Tofaša, s katerimi je Krka dva poraza v prvem krogu vknjižila že v neuspešni prejšnji sezoni pokala eurochallenge, so v Novem mestu že od nedelje, ko so parket dvorane Leona Štuklja preizkusili za gostitelji. »Po sobotni zmagi nad Olimpijo se nam je samozavest še dvignila, vemo, da je cilj uresničljiv, saj smo bili za poraz v Turčiji tudi sami krivi. Bo pa predvsem treba paziti, da se ne razigrata prvi strelec Marcus Denmon in Serhat Cetin. Razen Balažiča so vsi drugi igralci bolj delavci,« trdi Pavič.