Jure Zdovc tudi uradno na klopi Cedevite

Zdaj je tudi uradno znano, da bo Jure Zdovc sedel na vročo klop zagrebške Cedevite, ki ima visoke cilje. 

Objavljeno
14. junij 2017 22.29
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Zagreb - Hrvaški košarkarski prvak, zagrebška Cedevita, je danes tudi uradno potrdil, da bo njihov trener nekdanji slovenski reprezentant in selektor Jure Zdovc. Konjičan bo na trenerskem stolčku zamenjal Veljka Mršića, ki je klub zapustil po koncu sezone, v kateri je Cedevita igrala tudi v finalu lige ABA.

»Danes je velik dan za naš klub. Pripadla mi je velika čast in zadovoljstvo, da javnosti sporočim, da je klub podpisal pogodbo s Juretom Zdovcem. V klub smo pripeljali še eno veliko ime, Jure je imel veliko igralsko, zdaj pa ima tudi veliko trenersko kariero. Mislim, da lahko z njim še izboljšamo rezultate, hrvaški javnosti pa v naslednjih letih omogočimo obilo košarkarskih užitkov, «je z zadovoljstvom sporočil direktor kluba Davor Užbinec.

»V veselje mi je, da sem prišel v ta klub. Nisem potreboval veliko časa, da sem sprejel ponudbo. Meni je v tem poslu zelo pomembno, da me nekdo želi. Ko vidiš, da te nekdo hoče pripeljati v svojo sredino, mi je takoj lažje. Ko je nekdo prišel k meni in me povabil v klub, sem to vedno sprejel. Cedevita je klub, ki je v zadnjem času v samem vrhu evropske košarke, rekel bi, da je celo bolj cenjen v tujini kot v regiji. Drugi razlog, da sem prišel, je športni motiv, da pridemo v evroligo. To lahko naredimo prek evropskega pokala ali lige Aba. Potrebujem nekaj časa, da vidim, kaj potrebujemo, nato pa bomo sestavili ekipo,« je dejal Zdovc, ki je tudi pohvalil klubske delovne pogoje: »V tako urejenem trening centru, kot je Dom košarke Cedevita, še nisem delal.«

Zdovc je na hrvaškem že deloval, s Splitom, pri katerem je začel svojo trenersko kariero, je leta 2004 osvojil hrvaški pokal. Nato je vodil Geoplin Slovan, Iraklis, Union Olimpijo, Bosno, pa spet Union Olimpijo. Od leta 2011 do leta 2013 je bil trener Spartaka iz St. Peterburga, nato je prevzel turški Gaziantep, v zadnji sezoni pa je treniral igralce grškega Aeka.

Dvakrat je bil tudi slovenski selektor, leta 2009 je z reprezentanco osvojil četrto mesto na evropskem prvenstvu na Poljskem, leta 2014 je na svetovnem prvenstvu v Španiji zasedel sedmo mesto, na evropskem prvenstvu leta 2015 pa je izpadel v osmini finala.