Kobe Bryant po koncu naslednje sezone v pokoj

Naslednja sezona bo za NBA zvezdnika Kobeja Bryanta poslovilna. V dresu Los Angeles Lakers že 20 sezon.

Objavljeno
22. maj 2015 21.50
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Košarkarski zvezdnik Kobe Bryant bo po koncu naslednje sezone končal kariero v dresu moštva Los Angeles Lakers. To je danes za radijsko postajo SiriusXM NBA povedal predsednik kluba Mitch Kupchak. »Naslednja sezona bo njegova zadnja v klubu, tako mi je dejal. Niti se nismo pogovarjali o tem, ali bi morda še vztrajal. Ne verjamem, da bo,« je dejal.

Bryant je bil v svoji karieri ves čas zvest Jezernikom, v zadnjih sezonah pa so udeleženca 17 tekem All Star pestile poškodbe, zato pri 36 letih kajpak razumljivo načrtuje upokojitev. Ključna je bila poškodba ahilove tetive aprila 2013, po kateri se ni več vrnil na vrhunsko raven, vseeno pa s klubom podpisal novo dveletno pogodbo, vredno 48,5 milijona dolarjev, s čimer je še vedno eden najbolje plačanih igralcev v NBA.

Sledile so težave s koleni, letos je moral na operacijo rame. »Pričakovali smo, da se bo lahko vrnil, a dejansko je bližje koncu kot začetku,« je še dejal Kupchak, ki pa vseeno še ni povsem odpisal vrnitve: »Če bo bo čez kakšno leto situacija drugačna, se bomo o tem seveda pogovorili.«