Kokoškov s seznama črtal Bratoža, Bolčino, Mahkovica in Lapornika

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov bo priprave na kvalifikacije za EP nadaljeval s 14 igralci.

Objavljeno
28. julij 2016 23.09
Posodobljeno
28. julij 2016 23.09
Šport
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je po štiridnevnem ciklusu priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017 opravil rez in se zahvalil štirim igralcem.

Sedemnajstčlansko zasedbo so morali zapustiti Domen Bratož, Tomaž Bolčina, Luka Lapornik in Blaž Mahkovic.

V ponedeljek se bo pripravam pridružila nova četverica košarkarjev. Soigralcem se bodo pridružili kapetan Goran Dragić, ki doslej z ekipo ni smel trenirati zaradi pravil lige NBA, ter Vlatko Čančar, Luka Kraljević in Žan Mark Šiško, ki so se nedavno vrnili z evropskega prvenstva do 20 let.

Prvi trening edinega reprezentančnega kandidata, ki nastopa v ligi NBA, in četverice mladcev bodo v ponedeljek lahko vsi ljubitelji košarke spremljali v živo. Trening v ljubljanski dvorani Stožice, ki se bo začel ob 17.30, bo namreč odprt za javnost.

»Najtežji del moje službe je, ko se moram ob predčasnem odhodu s priprav zahvaliti igralcem za sodelovanje. S to odločitvijo smo bili nekoliko pozni. Po podrobni analizi Domen Bratož, Tomaž Bolčina, Blaž Mahkovic in Luka Lapornik ne nadaljujejo priprav. Edini razlog za to je vzpostavitev ravnotežja med igralnimi mesti v ekipi. Obnašanje in profesionalnost košarkarjev, ki zapuščajo priprave, nikoli nista bila nikoli vprašljiva, celo nasprotno, njihovo dobro delo na treningih mi je močno oteževalo odločitev. Njihova zgodba v reprezentanci v bodoče zagotovo zagotovo ni končana. Še enkrat bi se jim rad zahvalil, ker so se odzvali mojem vabilu,« je svojo odločitev pojasnil Igor Kokoškov.

Reprezentančni seznam

Organizatorji igre: Goran Dragić (Miami Heat), Jaka Klobučar (Istanbul BB), Matic Rebec (Krka), Žan Mark Šiško (Cibona).

Branilci: Jaka Blažič (Laboral Kutxa), Miha Lapornik (Bilbao Basket), Klemen Prepelič (Limoges).

Krila: Edo Murić (Partizan), Zoran Dragić (Himki), Mitja Nikolić, Vlatko Čančar (oba Union Olimpija).

Krilni centri: Luka Kraljević (Jolly JBS), Gezim Morina (LTH Castings), Saša Zagorac (Union Olimpija).

Centri: Gašper Vidmar (Banvit), Alen Omić (Gran Canaria), Žiga Dimec (Krka).