Konec sezone za Bena Udriha

Zaradi včerajšnje poškodbe stopala bo moral izkušeni slovenski košarkar, član Miamija, na operativni poseg.

Objavljeno
24. februar 2016 09.35
J. P.
J. P.

Miami - Poškodba desnega stopala slovenskega košarkarskega asa Bena Udriha, zaradi katere je že v prvem polčasu včerajšnjega dvoboja Miamija z Indiano (101:93) obsedel na klopi, je vse prej kot nedolžna. Podrobnejši zdravniški pregledi so namreč pokazali, da bo moral izkušeni Šempetrčan pod nož, s čimer je že predčasno zaključil sezono.

Ko je v drugi četrtini po šestih minutah v igri odšepal s parketa, ni izgledalo, da bodo posledice poškodbe tako resne. Tudi rentgenski pregled takoj po dvoboju ni nakazoval črnega scenarija, šele poznejša magnetna resonanca je razkrila vse razsežnosti poškodbe.

Trener Vročice Eric Spoelstra o podrobnostih Udrihovega zdravstvenega stanja ni želel spregovoriti, potrdil je zgolj, da ga ne bo v kadru za jutrišnji dvoboj z vodilnim Golden Statom. Miami ne more računati niti na rezervnega organizatorja igre Tylerja Johnsona, ki si je poškodoval ramo, trenutno je odsoten tudi Chris Bosh. Udrih se je zdajšnjemu delodajalcu pridružil pred začetkom sezone, pred tem je branil barve Memphisa.