Koprčani ustanovili nov košarkarski klub

V Kopru je nastal nov klub KK Primorska, ki ga bo vodil Aleksander Sekulič.

Objavljeno
27. september 2016 11.21
SLOVENIJA LJUBLJANA 10.01.2013 ALEKSANDER SEKULIC TRENER KK KRKA FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Koper - V ponedeljek so v prostorih Mestne občine Koper uradno predstavili novonastali Košarkarski klub Primorska (KK Primorska), čigar moštvo bo svoje tekme igralo v Kopru.

Glavni trener članskega moštva bo Aleksander Sekulić, ekipa pa bo svojo prvo uradno tekmo igrala v soboto, ko se v pokalu Alpe Adria pomerila proti avstrijski ekipi Dukes Klosterneuburg.

»Primorkam in Primorcem želimo vrniti vrhunsko košarko z nastopanjem v prvoligaški druščini lige Nova KBM, Pokalu Špar in mednarodnem tekmovanju Sixt Alpe Adria Cup. V projekt smo vstopili z močno voljo za delo na širokem področju. Strateške usmeritve kluba sledijo viziji in so usmerjene v povrnitev širokega pomena košarke na Primorskem in v okolici, z zagotavljanjem optimalnih pogojev za doseganje dobrih športnih in poslovnih rezultatov,« so sporočili predstavniki KK Primorska.

Klub bo skrbel za zdrav način življenja, kakovostno vadbo zlasti otrok in mladine, telesni in duševni razvoj, transparentno delovanje in družbeno odgovornost.

Pomemben partner košarkarskega kluba je ŠD Koš Koper, ki že vrsto let skrbi za razvoj mladih košarkarjev, ima dobro organiziranost in vrhunske trenerje. Mladi, s katerimi se ukvarjata Marko Maravič in Samo Miška s svojo trenersko ekipo, so njihova prioriteta, zato temu že posvečajo veliko pozornosti. Dogovor o večletnem sodelovanju je vsekakor osnova za učinkovito delo na treningih.