Košarkarji že odleteli proti Španiji

Jure Zdovc: Trenutno se najbolj ukvarjam s stvarmi, ki jih moramo še popraviti pred prvenstvom. In ni jih malo!

Objavljeno
24. avgust 2014 21.27
Košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska moška košarkarska reprezentanca je odrinila na pot proti Španiji, kjer jo v kratkem čaka svetovno prvenstvo. Na letališču Jožeta Pučnika se je na čarterski let proti Gran Canarii vkrcala 26-članska delegacija, ki bo v Las Palmasu ostala vse do 5. septembra, ko jo tam čaka zadnja predtekmovalna tekma. Odprava je na pot odšla že šest dni pred uvodnim obračunom z Avstralijo, saj jo še pred njim čaka zadnji pripravljalni test, torkova poslastica ob 20. uri s prvimi favoriti in branilci naslova Američani.

Selektor Jure Zdovc je pred odohodom dejal, da je pred vsakim velikim tekmovanjem rahlo živčen. »Danes sem presenetljivo dobro spal, morda tudi zato, ker se prvenstvo začne šele čez slab teden dni. Resnici na ljubo se z Američani sploh ne ukvarjam, temveč bolj s stvarmi, ki jih moramo še postoriti in popraviti pred prvenstvom. Ni jih tako malo, kar mi povzroča nekaj skrbi,« je pojasnil selektor.

Let do Kanarskih otokov bo trajal dobrih šest ur, letalo bo vmes preventivno pristalo v Malagi na točenje goriva. Jutri dopoldne se bo ekipa regenerirala, že popoldne pa fante čaka prvi trening v novi dvorani Arena, ki sprejme slabih 10.000 gledalcev. Slovenija bo sicer v predtekmovanju igrala z Avstralijo, Mehiko, Južno Korejo, Angolo in Litvo, v osmino finala v Barceloni pa se bodo uvrstile po štiri najboljše zasedbe iz vsake skupine.