Košarkarska tržnica: Vujasinović se vrača v Laško

Še tretja košarkarica celjskega Athleta, Eva Lisec, si je našla uglednega delodajalca na tujem.

Objavljeno
22. julij 2015 16.22
*lvu* KOSARKA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Laško - Potem ko se je slovenski košarkarski prvoligaš Zlatorog okrepil z visokim Matejem Krušičem, mu je enoletno zvestobo obljubil še 25-letni in 182 centimetrov visoki povratnik, branilec Danijel Vujasinović. Nazadnje je bil član španskega drugoligaša Coruñe, pred tem pa si je kruh služil pri Elektri, Hopsih in Zlatorogu. Bil je tudi reprezentančni kandidat in velja za enega boljših podajalcev na naših parketih.

Celje zapušča še Eva Lisec

Celje - Po Maji Erkič in Rebeki Abramovič vrste ženskega državnega prvaka Athleta Celja dve leti pred iztekom pogodbe zapušča še ena reprezentantka, 20-letna Eva Lisec, ki se seli k italijanskemu prvaku in evroligašu Familii Schio, s katerim je podpisala štiriletno pogodbo, pri njem pa si je svojčas kruh služila tudi Erkičeva. Gre za enega najbolj uveljavljenih evropskih ženskih kolektivov, ki ga bo treniral sloviti Španec Miguel Mendez. »Po komaj petih letih igranja košarke, od tega treh v Celju, odhajam v evroligo. Prestop v tako ugleden klub je zame velik korak naprej. Na to pot se podajam samozavestna, odločna in željna dokazovanja,« zatrjuje Liščeva.

Džikić ni več makedonski selektor

Skopje - Košarkarska zveza Makedonije je dva meseca pred začetkom eurobasketa odpustila selektorja Aleksandra Džikića, v minulih sezonah tudi trenerja Krke. Kot vzrok je navedla slabe odnose in nezaupanje. Srbski strokovnjak je bil na vročem stolčku zgolj od konca lanskega leta, pred tem pa je bil pomočnik trenerja pri Partizanu in Minnesoti, sedel pa tudi na klopi Lietuvosa Rytasa.