Kratkohlačniki na kolenih, Beno Udrih pri metu

Nesojeni slovenski košarkarski reprezentant Beno Udrih se je tik pred začetkom nove sezone NBA izkazal z 19 točkami.

Objavljeno
22. oktober 2013 09.39
Knicks Raptors Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Košarkarji moštva New York Knicks so v pripravljalnem dvoboju pred skorajšnjim začetkom nove sezone lige NBA gostovali pri Torontu Raptors in potegnili kratko s 120:123. Zmagovalec je bil znan šele po dveh podaljških, za uspeh gostiteljev pa je najzaslužnejši Terrence Ross, ki je dosegel kar 27 točk (šest trojk). Pri metu je bil tudi Slovenec v majici kratkohlačnikov Beno Udrih, ki je bil z 19 točkami (prosti meti 3:5, za dve 5:8, trojke 2:5) prvi strelec svojega moštva.

New York je sicer izgubil še tretjič v zadnjih štirih obračunih, 31-letni Šempetrčan pa je v 34 minutah na parketu dodal še sedem podaj, štiri skoke in eno ukradeno žogo. Statistično so izstopali še Metta World Peace s 16 točkami, Tyson Chandler in Tim Hardaway jr. (po 15), Andrea Bargnani (13) in Carmelo Anthony z devetimi točkami in osmimi skoki.

Igralci Toronta so pred sezono očitno odlično pripravljeni, saj so zmagali še četrtič zapored. Ob Rossu so se izkazali še DeMar DeRozan z 21 točkami, Rudy Gay (19), Kyle Lowry (11) in Tyler Hansborough z desetimi točkami, Jonas Valančiunas je dodal devet skokov.