Krka bo sodelovala s Smodišem in Petrovom

Košarkarji Krke želijo v novi sezoni osvojiti vsaj eno lovoriko, pomagala jim bosta Matjaž Smodiš in Simon Petrov.

Objavljeno
24. avgust 2015 18.50
Košarka
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Novo mesto - V košarkarskem klubu Krka so na današnji novinarski konferenci predstavili ekipo in cilje za prihajajočo sezono.

Novomeško moštvo bo vodil Ivan Velić, v igralskem kadru pa so Dušan Katnić, Matej Rojc, Domen Janc, Mirko Mulalić, Erjon Kastrati, Luka Lapornik, Igor Tratnik, Nejc Zupan, Ive Ivanov, Jure Ritlop, Jure Lalić in Imran Polutak. Zaradi priprav z reprezentanco na evropsko prvenstvo je odsoten Žiga Dimec, v klubu pa so sporazumno prekinili pogodbo z Žigom Zatežičem.

Krka bo v sezoni 2015/16 nastopala v štirih tekmovanjih, dveh mednarodnih in dveh domačih. V regionalni ligi Aba je cilj uvrstitev v sredino lestvice, v Fibinem evropskem pokalu pa najmanj uvrstitev v drugi krog tekmovanja. V domačih tekmovanjih, v državnem prvenstvu in pokalu, pa je cilj uvrstitev v finale obeh tekmovanj in osvojitev najmanj enega naslova.

»Krka ni majhen klub, saj je petkrat zapored osvojila naslov državnih prvakov. Nikogar se ne bomo bali, vsakega tekmeca pa spoštovali. Pa naj si bo v domačem prvenstvu, ligi Aba ali Fibinem tekmovanju,« je dejal Velić.

Krki bosta pomagala Smodiš in Petrov

Krka bo v prihodnji sezoni lahko računala tudi na znanje in izkušnje dveh nekdanjih članov kluba, Matjaša Smodiša in Simona Petrova. Smodiš bo poleg vodenja lastne šole košarke pomagal tudi pri treningih mlajših igralcev na mestic centrov in krilnih centrov, Petrov pa bo sodeloval pri delu mlajših selekcij.

S Efesom in Zielono Goro za zaprtimi vrati

Novomeški košarkarji bodo pred začetkom sezone odigrali nekaj pripravljalni tekem, ki pa bodo zaprte za javnost: z evroligašema Efes Pilsnom (5. september) in Zielono Goro (12. september) ter novim slovenskim prvoligašem Lastovko iz Domžal (9. september). Krka pa bo nato 18. in 19. septembra organizirala še turnir Novo mesto Cup, kjer bodo igrali še Cedevita Zagreb, Igokea in domžalski Helios.

Sezonska vstopnica na voljo za 80 evrov

Novomeški ljubitelji košarke si bodo sicer lahko vse tekme v sezoni ogledali za 80 evrov, če se bodo odločili za nakup sezonske vstopnice v predprodaji, sicer pa bo vstopnica za posamične tekme stala šest evrov. V klubu omogočajo prost vstop za predšolsko in osnovnošolsko mladino, na severni tribuni pa prost vstop za organizirane skupine.