Krka petič v sedmih letih ali Helios prvič doslej?

Za začetek nove košarkarske sezone na slovenskih parketih bo v sredo v Podčetrtku poskrbel superpokalni dvoboj.

Objavljeno
26. september 2016 17.40
uho*Mihevc Tajfun
J. P.
J. P.

Ljubljana - V sredo se bo začela nova sezona klubske košarke na slovenskih parketih. Dvorana v Podčetrku, ki je pred časom gostila člansko evropsko prvenstvo v pikadu in veteransko v namiznem tenisu, bo ob 20. uri pričakala superpokalni dvoboj, v katerem se bosta pomerila državni prvak Helios Suns, ki bo nastopil tretjič (v letih 2007 in 2008 je pokleknil pred Unionom Olimpijo), in pokalna zmagovalka Krka, ki bo sodelovala že osmič oziroma sedmič zapovrstjo. Novomeščani imajo v vitrini že štiri lovorike, nazadnje so predlani odpravili Ljubljančane, lani pa izgubili proti Tajfunu, ki ga je vodil njihov zdajšnji trener Dejan Mihevc. Prireditelji sredinega dogodka, za katerega bo potrebno odšteti sedem evrov (osnovnošolci tri evre, za otroke do treh let pa bo vstop brezplačen), obljubljajo tudi pester spremljevalni program.

»Morda se zdi, da smo izkušenejša ekipa, jaz pa izkušenejši trener, kar pa ne pomeni nič. Zdaj imam novo zasedbo, druge igralce, v drugačnem položaju sem. Kar se je zgodilo včeraj, danes ne velja več, to moramo upoštevati. V sredo moramo biti najboljši, videli pa bomo, ali bo to zadostovalo. S prvim dnem novega ciklusa smo začeli graditi moštvo, značajsko vzgajati igralce, zaenkrat smo - kljub težavam z odsotnostjo treh reprezentantov in poškodbam - zadovoljni. Priprave smo izpeljali optimalno, na treningih so fantje dobro delali. Uspešno sprejemajo stvari, ki jih želimo vpeljevati in kazati na parketu. Superpokal je idealna priložnost sezono začeti s kakovostno tekmo z rezultatskim nabojem. Tovrstnih dvobojev ne igraš, temveč zmaguješ,« napoveduje trener Krke Mihevc.

Jakša Vulić s pripravljalnim obdobjem ni bil v celoti zadovoljen. Foto: Jure Eržen/Delo.


Njegov kolega na domžalski klopi Jakša Vulić je z opravljenim med pripravami manj zadovoljen: »Tudi zato, ker še nimamo dokončno popolnjene ekipe. Računam lahko na dvanajst igralcev, od tega tri mladince, ki hodijo v šolo in lahko trenirajo zgolj popoldne. Glede na to, da bomo igrali na treh frontah, tudi v močni ligi prvakov FIBA, je to občutno premalo. Druga težava so bile poškodbe, ki so nam za nekaj časa ukradle tri pomembne igralce. Sem pa vesel, da je to preteklost in bomo v Podčetrtku popolni. V pripravljalnih obračunih nismo bili videti dobro, toda superpokal je ena tekma, v kateri ni favorita. Storili bomo vse, da razveselimo navijače in poberemo prvo lovoriko v sezoni.«