Krka prek domžalskih Sonc do druge zmage

Košarkarski državni prvak je na zadnji odmor odšel s prednostjo zgolj štirih točk, nato pa pritisnil na plin (69:58).

Objavljeno
06. november 2014 01.18
hočevar košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Novo mesto - Državni prvaki, košarkarji Krke, so se v petem kolu lige Telemach dokopali do druge zmage, potem ko so z 69:58 (48:44, 41:32, 20:18) odpravili zasedbo Helios Suns. Novomeščani niso zapravili vodstva, čeprav so se Domžalčani nekajkrat nevarno približali, a možnosti za zasuk si niso priigrali. Gostitelji so večji točkovni izpad doživeli v tretji četrtini, ki so jo gostje dobili z 12:7, s tem pa so na zadnji odmor odšli le s štirimi točkami zaostanka. Prvi strelec je bil Jasmin Hukić s 24 točkami (tremi trojkami) in sedmimi skoki, pri gostih pa je bil najučinkovitejši Zena Ray Upshaw z 21 točkami (štirimi trojkami).

»Ker smo prvaki, ima vsak naš tekmec še dodaten motiv, obenem ima lažje delo, saj ni pod pritiskom zmage, ko igra proti nam. Dvoboj smo dobili z obrambo in potrpežljivo igro v napadu. Upam, da bodo v nadaljevanju lige vsi mladi obrazi pripravljeni za igranje v njej,« je poudaril trener Krke Aleksandar Džikić.

»Z borbenostjo smo skušali presenetiti favorizirane nasprotnike na njihovem parketu. Večino časa smo bili v igri, nato pa je Krka zadela tisto, kar je morala. Novomeščani so imeli dober strelski večer. Na koncu nam je zmanjkalo energije in zbranosti. Tudi to je izkušena Krka izkoristila. Upam, da smo iz tekme kaj odnesli,« pa je pripomnil trener Heliosa Gregor Hafnar.