Krka prekinila niz osmih zaporednih porazov

Novomeški košarkarji so v 5. kolu II. dela pokala FIBA s 76:70 odpravili Katajo, a ostali brez možnosti za napredovanje.

Objavljeno
28. januar 2016 00.27
J. P.
J. P.

Novo mesto - Košarkarji Krke so vendarle dočakali prvo zmago v novem koledarskem letu. Po osmih zaporednih porazih (nazadnje so 22. decembra lani odpravili državnega prvaka, zasedbo Tajfuna) so tokrat tehtnico vendarle nagnili na svojo stran v predzadnjem petem kolu pokala FIBA, pred domačimi navijači so namreč s 76:70 odpravili finsko Katajo, vendar pa možnosti za preboj v osmino finala tega tekmovanja zadržali le za kratek čas. Francoski Asvel jim je namreč pred medsebojnim dvobojem prihodnjo sredo neulovljivo pobegnil, potem ko je bil doma boljši od Maccabija z 81:71.

Da bodo Novomeščani svoj del naloge vsekakor opravili, je bilo jasno že v uvodni četrtini, ko so tekmecu dovolili pičlih 5 doseženih točk, na glavni odmor pa odšli z že 18 točkami naskoka. Nato je prednost začela kopneti, celo do te mere, da so Finci v 38. minuti zaostajali zgolj še za točko (63:64). Šele to je Krko vnovič predramilo, da je z delnim izidom 10:3 potrdila drugo zmago v drugem delu. Pri gostiteljih, ki so se morali znajti brez četverice košarkarjev, je bil z 18 točkami najbolj pri metu Jure Lalić, Ive Ivanov jih je dodal 16.