Krzyzewski vendarle še naprej na čelu ameriških košarkarjev?

Mike Krzyzewski se po poročanju časnika Sports Illistrated dogovarja za vrnitev v ameriško reprezentanco.

Objavljeno
19. maj 2013 12.45
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Ameriški košarkarski trener Mike Krzyzewski, ki je z ameriško košarkarsko reprezentanco osvojil zlato odličje na olimpijskih igrah 2008 in 2012, se z vodstvom ameriške zveze dogovarja o vrnitvi. Krzyzewski je sicer februarja sporočil, da se umika z mesta selektorja, po poročanju ameriškega časnika Sports Illustrated, pa obstaja možnost, da se uspešni trener vrne za OI 2016.

«Je možnost. To je res,« je za časnik dejal Krzyzewski. Ob tem je potrdil, da je že govoril s predsednikom ameriške košarkarske zveze Jerryjem Colangelom, slednji pa je za Sports Illustrated povedal, da so blizu dogovora in rešitve. Colangelo je še dodal, da se ni pogovarjal z nobenim drugim kandidatom za selektorsko mesto, Krzyzewski ima namreč prednost pred vsemi drugimi.

Če bo prišlo do dogovora, bo Krzyzewski Američane vodil tudi na svetovnem prvenstvu 2014 v Madridu in v kvalifikacijah za OI 2016.

Krzyzewski, sicer trener univerze Duke, je ameriške košarkarje prevzel leta 2005, leto po tem, ko so na OI v Atenah osvojili bron, in v tem času dosegel 62 zmag ter en sam poraz.