KZS nadaljuje s protidopinškim programom

Košarkarska zveza Slovenije bo tudi v letu 2015 sodelovala s Slovensko antidoping organizacijo SLOADO.

Objavljeno
23. marec 2015 19.06
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) so se odločili, da nadaljujejo s protidopinškim programom tudi v letu 2015. Še naprej bodo sodelovali s Slovensko antidoping organizacijo SLOADO in se osredotočili na preventivni testni program v ekipah lige Telemach.

SLOADO bo testiranje opravila tako v ligi za prvaka kot ligi za obstanek. »Skladno z novimi protidopinškimi pravili, ki so začela veljati 1. januarja 2015, KZS in SLOADO dokazujeta vzorno sodelovanje in družbeno odgovornost, saj je omenjeni program del razporeditve testiranj nacionalnega programa, ki ga koordinira SLOADO. Sodelovanje ne poteka samo na nacionalnem nivoju, temveč se nadgrajuje tudi v programih povezanih s FIBA predvsem v programih nenapovedanih testiranj slovenskih reprezentantov,« so v svojem sporočilu za javnost zapisali pri KZS.

Mladi protidopinški ambasadorji SLOADO in KZS bodo letos obiskali tudi vse selekcije mladih reprezentanc na njihovih pripravljalnih kampih in jih ozaveščali o nevarnostih, ki jih prinaša uporaba in zloraba dopinga.