KZS potrdila konec sodelovanja z Maljkovićem

Dosedanji selektor Slovenije Božidar Maljković je potrdil KZS, da ne bo več vodil moške reprezentance.

Objavljeno
14. november 2013 14.02
BASKET-EURO-2013-SLO-ITA
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je potrdila, da v prihodnje ne bo več sodelovala s srbskim strokovnjakom Božidarjem Maljkovićem.

Ta je slovensko reprezentanco prevzel leta 2010 in z njo osvojil sedmo mesto na EP 2011 v Litvi ter peto mesto na domačem EP, po katerem mu je potekla pogodba s KZS. Konec oktobra so se pojavile prve govorice, da Maljković in KZS ne bosta več sodelovala, vendar so pri Košarkarski zvezi Slovenije te govorice zanikali.

KZS je sedaj končno dobila odgovor Božidarja Maljkovića, potem ko so se z njim v Beogradu sestali generalni sekretar KZS Iztok Rems, podpredsednik KZS Rašo Nesterović in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

»Z Iztokom Remsom in Rašom Nesterovićem smo obiskali Božo Maljkovića in v prijetnem pogovoru strnili naše sodelovanje v minulih treh letih, ki je bilo izjemno korektno, prav tako pa se mu zahvalili za njegov profesionalni odnos in vse, kar je do zdaj storil za slovensko košarko, vključno z zaupanjem mladim igralcem, ki so zelo napredovali. Maljković je sam izrazil željo, da ne bi bil več selektor slovenske reprezentance, ne glede na morebitno ponudbo, kljub temu pa je dejal, da je Košarkarski zvezi Slovenije vselej na voljo za kakršnokoli pomoč. Z nekdanjim slovenskim selektorjem tako ostajamo v zelo dobrih odnosih,« je pojasnil direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Maljković: Slovenija bo vedno ostala v mojem srcu

»Za nami so tri čudovita skupna leta. Zahvaljujem se vsem na Košarkarski zvezi Slovenije, igralcem, navijačem in medijem za fantastičen odnos in veliko podporo pri mojem delu s slovensko reprezentanco. Resda ne bom več selektor, a ne odhajam iz slovenske košarke, saj bomo za vedno ostali veliki prijatelji. Načrtno smo šli v pomlajevanje ekipe, kar se nam je in se slovenski košarki še bo obrestovalo. Brata Dragić, Jaka Blažič, Edo Murić in ostali so imena, ki zagotavljajo svetlo prihodnost. Prepričan sem, da bo Slovenija z malo več sreče in v popolni zasedbi tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji favorit za najvišja mesta. Res iskrena hvala vsem, Slovenija bo vedno ostala v mojem srcu in prečudovitem spominu,« je dejal nekdanji selektor Maljković.

S Košarkarske zveze Slovenije so še sporočili, da bodo novega selektorja izbrali najkasneje do žreba skupin za svetovno prvenstvo 2014 v Španiji, ki bo na sporedu 3. februarja 2014.