KZS predstavila novo navijaško himno slovenske košarke (VIDEO)

Skupina Big Foot Mama je v sodelovanju s KZS in Telemachom posnela uradno navijaško himno slovenske košarke.

Objavljeno
25. julij 2015 13.10
Posodobljeno
25. julij 2015 13.24
Košarka Slovenija Španija
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranj - Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je na današnjem Telemachovem dnevu odprtih vrat slovenske košarkarske reprezentance v Kranju predstavila uradno navijaško himno slovenske košarke.

Uradno himno je posnela skupina Big Foot Mama, imenuje pa se »Nove zmage«. Ta bo slovensko reprezentanco prvič bodrila na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 5. in 20. septembrom.

»Ponosni smo, da smo se s člani skupine Big Foot Mama, ki veljajo za velike športne navdušence, dogovorili za izvajajanje nove košarkarske himne, ki bo spremljala vse slovenske reprezentance na pripravljalnih tekmah in velikih tekmovanjih. Verjamem, da jo bodo navijači vzljubili, saj je energična, optimistična in gre hitro v uho. Na Košarkarski zvezi Slovenije se ob tem zahvaljujemo tudi generalnemu sponzorju Telemachu, brez katerega ne bi mogli speljati takega projekta,« je povedal direktor članskih reprezentanc in marketinga na KZS Matej Avanzo.

V skupini Big Foot Mama so o navijaški himni povedali: »V čast nam je, da nam je KZS zaupala to vlogo in da še mi lahko prispevamo svoj del k dvigovanju morale slovenske košarkarske reprezentance in navijačev. Bigfooti smo se v teh 25 letih obstoja namreč sami velikokrat prepričali, kaj pomeni, kadar ljudje stopimo skupaj. Zato so Nove zmage lahko tudi zgodba 25 let Big Foot Mame.«

Slovenska reprezentanca bo prvi del evropskega prvenstva igrala v Zagrebu, kjer bodo njene nasprotnice Hrvaška, Gruzija, Nizozemska, Grčija in Makedonija.