KZS zavrnila Krkino pritožbo

Novomeška Krka se je po porazu na četrti tekmi finala državnega prvenstva neuspešno pritožila na sojenje.

Objavljeno
30. maj 2014 11.02
Posodobljeno
30. maj 2014 11.17
košarka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so sporočili, da so zavrnili pritožbo Krke zoper sojenje na četrti tekmi finala državnega prvenstva.

Košarkarji Krke so včeraj v Stožicah zapravili prvo priložnost za osvojitev petega zaporednega naslova državnih prvakov, po porazu pa so jasno izrazili svoje nezadovoljstvo s sodniki.

Pri Novomeščanih je bil med najbolj izpostavljenimi Zvonko Buljan, ki si je v 27. minuti najprej prislužil tehnično napako, 13 sekund pred koncem, ko je bilo na semaforju 66:66, pa še nešportno napako nad Dinom Murićem, kar je zelo razburilo gostujoče moštvo.

»KK Krka je s podpisom kapetana ekipe napovedal pritožbo na registracijo tekme iz naslova nekorektnega in pristranskega sojenja. Sodniki so nas večkrat oškodovali, še posebej je sporna dosojena nešportna osebna napaka v zadnjih 10 sekundah tekme. V roku 10 ur bomo dostavili temeljito analizo tekme, tako v pisni obliki kot tudi v obliki video zapisa,« so v pritožbi zapisali pri Krki.

Košarkarska zveza Slovenije je njeno pritožbo zavrnila kot neutemeljeno in zapisali, da imajo Novomeščani možnost pritožbe na drugostopenjski organ - komisijo za pritožbe KZS do petka, 30. maja do 20.00 ure.

Novomeščani bodo jutri ob 17.30 gostili odločilno peto tekmo finala.