Lakersi ob novem mejniku Bryanta vendarle do zmage (VIDEO)

Večer v severnoameriški ligi NBA je zaznamoval Kobe Bryant, ki je presegel že 32 tisoč točk v karieri.

Objavljeno
19. november 2014 09.34
SPO-BKO-BKN-LOS-ANGELES-LAKERS-V-ATLANTA-HAWKS
G. L. Delo.si
G. L. Delo.si

Atlanta - V profesionalni košarkarski ligi NBA so bile v noči na sredo odigrane štiri tekme, izmed katerih najbolj odmeva zmaga moštva Los Angeles Lakers v Atlanti, ki jo je zaznamoval kdo drug kot Kobe Bryant. Zvezdnik letos razglašene franšize iz mesta angelov je to sezono edina svetla točka nekdanjiih prvakov lige. Ponoči je poskrbel za nov mejnik v svoji karieri, ko je ob zmagi nad Atlanto Hawks s 114:109 prispeval 28 točk, kar je pomenilo, da je v svoji karieri presegel že številko 32.000 doseženih točk. Do tretjega najboljšega strelca v zgodovini lige Michaela Jordana ga loči le še 291 točk.

Nova odlična predstava 36-letnega zvezdnika, ki je iz igre metal 10:18 in imel še štiri ujete žoge in tri asistence, je izdatno pripomogla k prekinitvi negativnega niza štirih porazov, ki so jih varovanci Byrona Scotta zabeležili v zadnjem obdobju. Kalifornijčane ob tem veseli vrnitev Nicka Younga, ki je danes prispeval 17 točk, še tri točke več je prispeval Carlos Boozer. V dresu Atlante je bil z 29 točkami najuspešnejši Paul Milsap.

Bryant bo, če vmes ne pride kaj nepredvidenega, Jordanov dosežek po doseženih točkah (32.292) po vsej verjetnosti dosegel že v tej sezoni, še pred tem pa se je nekoliko ozrl v preteklost svoje bogate športne kariere: »Težko je bilo, a kot zmeraj najdeš na tako dolgi poti veliko lepega. V NBA sem že 19 let, v tem času pa sem opravil veliko delo.«

V ostalih treh tekmah so Milwaukee Bucks premagali New York Knicks s 117:113, Utah Jazz so bili z 98:81 boljši od Oklahoma City Thunder, Sacramento Kings pa so proti New Orleans Pelicans izgubili s 100:106.