Lakovičeva boljša polovica odslej v Celju

Španska košarkarica s slovenskim potnim listom Helena Boada Xairo bo odslej branila barve celjskega Athleta.

Objavljeno
10. januar 2014 14.11
vidic leon
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Celje- Španska košarkarica Helena Boada Xairo, pri nas bolj znana kot boljša polovica reprezentančnega kapetana Jake Lakoviča, bo kariero nadaljevala na slovenskih parketih. Zvestobo do konca sezone je namreč 26-letna igralka iz Barcelone obljubila državnemu prvaku Athletu iz Celja, prvič pa bo nov dres oblekla že jutri na gostovanju pri Triglavu.

Za 173 centimetrov visoko branilko, ki je lani poleti prejela slovenski potni list in s tem postala tudi naša reprezentantka (že letos bo imela pravico nastopa za izbrano vrsto v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2015), to ne bo prva klubska izkušnja s slovenskih parketov, saj je v pretekli sezoni branila barve Domžal in bila s povprečno 24 doseženim točkami na tekmo najboljša prvoligaška strelka.

Pred prihodom v Slovenijo si je Boada kruh služila pri ekipa Olesa Espanyol (med letoma 2007 in 2010) in Obenasa Navarra (2010/11). »Celje je zmagovalna ekipa. Verjamem, da ji bom lahko pomagala na poti do uresničitve ciljev. Za to sem - skupaj z zelo mladimi, a izjemno nadarjenimi novimi soigralkami - pripravljena v prihodnjih mesecih trdo delati,« je pojasnila Španka s slovenskim potnim listom.

»V zadnjem času se soočamo z velikimi težavami v branilski vrsti, saj je Alma Potočnik zaradi poškodbe stopala že dlje časa izven trenažnega procesa, tik pred novim letos smo ostali brez Rebeke Abramovič, tudi Tavelyn James ima stalne težave s kolenom. Zato smo za drugi del sezone k sodelovanju povabili Heleno in vesel sem, da je sprejela naše povabilo. Njena kakovost ni bila nikdar sporna, verjamem pa tudi, da bo do ključnih tekem sezone dvignila telesno pripravljenost in se uigrala z ekipo,« pa je poudaril trener celjske članske zasedbe Damir Grgič.